Romania, o destinatie riscanta pentru aeronavele rusestiRomania a fost inclusa de Agentia de transport Rosaviatsia pe lista celor 47 de tari considerate destinatii riscante pentru companiile aeriene rusesti, ca urmare a catastrofei din Sinai. Agenţia a transmis companiilor aeriene ruseşti o lista tarilor către şi dinspre care zborurile trebuie să se desfăşoare în condiţii de securitate sporite.

Ştirea a venit marţi, dar lista a fost făcută înainte de a se stabili că avionul rusesc de pasageri prăbuşit pe 31 octombrie în deşertul Sinai, avea o bombă la bord, informeaza Romania-actualitati.ro.

Lista include statele pe teritoriul sau în apropierea cărora există conflicte armate, majoritatea ţărilor din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia de Sud şi de Sud-Est, aproape toate ţările CSI, inclusiv Republica Moldova.

Pe listă figurează însă şi SUA şi majoritatea ţărilor europene, România fiind pe ea alături de Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania şi alte ţări.

Agenţia Rosaviatsia a cerut companiilor aeriene ruseşti să organizeze în aeroporturile din ţările respective şedinţe de instructaj destinate creşteri măsurilor de securitate la aeronavele ce efectuează zboruri în Rusia.

O atenţie specială s-a cerut verificării tuturor documentelor de acces pe teritoriile unităţilor aviatice, ca şi controlului la punctele special amenajate.