Eolo Pureti, cea mai inovativă umbrelă de soare, care purifică aerul în spațiile exterioare și înglobează o tehnologie care permite inclusiv combaterea mucegaiului sau a bacteriilor, va fi disponibilă de luna viitoare și în România, fiind potrivită atât pentru industria HoReCa, dar și pentru utilizatorii casnici.

Umbrela de soare decontaminantă Eolo Pureti este adusă în România de Trend Furniture, furnizorul de soluții complete de amenajări interioare și mobilier pentru industria HoReCa, care este reprezentantul unic pe piața locală al producătorului de mobilier de exterior Ezpeleta, renumit pentru calitatea obiectelor de mobilier, dar și pentru faptul că este cel mai mare producător de umbrele de soare din Europa de Vest.

Umbrelele Eolo Pureti oferă nu doar protecție solară și confort în timpul utilizării în exterior, ci și contribuie activ la purificarea aerului, neutralizând oxizii de azot (NOx), oxizii de sulf (SOx) și alte substanțe poluante. ”Țesătura umbrelei poate captura moleculele poluante suspendate în aer și să le transforme în săruri complet inerte și inofensive pentru mediu. Tehnologia de care beneficiază umbrelele Eolo Pureti poate ajuta la combaterea mucegaiului, bacteriilor și a altor agenți patogeni, făcându-le potrivite nu doar pentru industria HoReCa, ci și pentru utilizatorii casnici, care doresc să petreacă timp în aer liber într-un mediu mai curat și mai sănătos”, a declarat Vlad Florea, CEO  Trend Furniture.

Pentru umbrelele Eolo Pureti, partenerul tehnologic este compania nord-americană Pureti, cu care Ezpeleta a semnat un acord de exclusivitate pentru fabricarea umbrelelor de soare cu aceste proprietăți. Compania Pureti furnizează compuși similari pentru sectoare precum ceramică, arhitectură, construcții civile, mijloace de transport sau chiar pentru NASA, iar tehnologia sa a fost câștigătoare printre multe alte premii internaționale  și al iSCAPE, cel mai ambițios proiect al Uniunii Europeane pentru decontaminarea orașelor din Europa.

Eficacitatea tehnologiei Pureti a fost demonstrată pe scară largă de cele mai renumite universități americane și europene, precum și de mai multe laboratoare și instituții specializate în fotocataliză, care au ajuns la concluzia că o umbrelă Eolo Pureti are un efect antipoluare comparabil cu cel produs de doi arbori”, a declarat Lili Maier, director executiv Trend Furniture.

Ușoară, durabilă și simplu de utilizat, umbrela este prevăzută cu un sistem revoluționar de pliere/desfacere cu buton de blocare. Este compusă din patru nervuri întărite cu piese centrale de îmbinare din plastic solid. Părțile individuale ale umbrelei de soare sunt conectate printr-un sistem simplu de clic, care asigură o ancorare puternică și în același timp simplifică demontarea. Acest sistem permite și înlocuirea pieselor individuale, oferind astfel produsului o viață mai lungă.

Sustenabilitatea este o altă caracteristică importantă, deoarece numărul mai mic de elemente ale structurii sale necesită o utilizare redusă a materiilor prime, făcând, de asemenea, mai ușoară separarea tuturor elementelor diferite pentru reciclare.

Toate umbrelele din gama Trend Furniture sunt umbrele profesionale cu caracteristici speciale de funcționalitate și rezistență. Standardul de protecție UV este oarecum obligatoriu în spațiile publice, de mai mulți ani, dar umbrela Eolo Pureti se situează la un nivel superior în  categoria produselor sutenabile, ce vin cu un plus de inovație. Ne înscriem astfel pe direcția asumată ca până la finalul anului, să devenim furnizorul din România cu cea mai variată gamă de produse profesionale de mobilare din zona Green Products, Recycled&Sustenability”, a mai explicat Vlad Florea, CEO  Trend Furniture.

Umbrela Eolo Pureti poate fi poate fi personalizată, la cerere, în funcție de nevoile clienților, dar păstrează proprietățile de purificare a aerului, prin respectarea standadelor de calitate nealterate.

Trend Furniture este un furnizor de soluții de amenajări interioare, specializat în amenajări HoReCa care are în centrul său o zonă de producție mobilier de circa 600 metri pătrați, situată în comuna Gilău din județul Cluj. Este o companie 100% românească, prezentă pe piață încă din 2003, cu o echipă de circa 50 de angajați, formată din consultanți specializați, designeri, proiectanți și ingineri de producție, echipă care creează concepte personalizate ce generează o experiență unică pentru clientul final-consumatorul. Datorită plajei ample de specialiști, Trend Furniture este un furnizor complet, care oferă consiliere personalizată, producție custom in-house, o varietate mare de produse precum și servicii de design, proiectare, montaj și mentenanță.

Trend Furniture oferă soluții de la A la Z clienților săi, având o abordare 360 grade a proiectelor. Echipa Trend Furniture are experiență internațională. În fiecare an, circa o treime dintre proiectele realizate sunt în străinătate, în țări precum Olanda, Belgia și Luxemburg. Printre clienții din portofoliul său local se numără companii precum Bergenbier, Teleferic Grand Hotel, Ana Pan, Rompetrol, Ramada, Hotel Alpin Poiana Brașov, Hotel Internațional Iași sau Marty Restaurants.