Părul tău se află într-o stare avansată de degradare? Ei bine, nu dispera! Obiectivul de a-ți menține părul sănătos este unul pe termen lung, însă există modalități prin care poți repara vârfurile degradate foarte rapid. Așadar, dacă urmează să participi la un eveniment important, avem toate soluțiile pentru a-ți sări în ajutor. Iată cum îți poți repara părul degradat de acasă, cât mai repede posibil…

8 sfaturi rapide pentru vindecarea părului degradat din confortul casei

1.      Tunde mai întâi vârfurile despicate

Vei spune că nu este tocmai un pont și întotdeauna trebuie să te lași pe mâna unui stilist pentru a scăpa de vârfurile degradate. Dar înainte de începerea tratamentului de acasă pentru remedierea părului, e important să ajungi la un salon pentru a-l tunde puțin. ”Despicarea vârfurilor este un primul semnal pe care ți-l dă părul atunci când este deteriorat”, explică Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. Daca  nu vrei să pierzi prea mult din lungime, atunci discută cu specialistul, iar el va alege tehnica numită “dusting”. Cum funcționează aceasta? Ei bine, ea curăță doar firele deteriorate, astfel încât părul tău rămâne la fel de lung.

2.      Curăță cu un șampon de hidratare

Folosește un șampon blând, dar care să îți curețe părul foarte bine, care să îți hrănească firele de păr. Acesta va elimina impuritățile care dăunează și va oferi un boost de hidratare. Șamponul Ultimate Repair de la Wella Professionals este cât se poate de hrănitor și are puterea să îndepărteze urmele de metalele sau de poluare care afectează părul.  

Acest tip de șampon îți va hidrata foarte bine lungimile, iar părul tău se va simți mai neted după fiecare spălare. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe părul umed, fără să masezi riguros și apoi să clătești cu apă caldă. Reține: apa fierbinte poate contribui la deteriorarea părului.

3.      Tratează părul uscat, care se electrizează, cu un conditionner puternic

După șamponare, aplică un conditionner. Alege un produs cu o formulă bogată, dar ușoară și cremoasă, care să rezolve lipsa hidratării și să elimine electrizarea. Îți recomandăm conditionnerul Ultimate Repair care va avea un impact vizibil asupra părului deteriorat și îl va ajuta să arate mai sănătos. Perfect pentru toate tipurile de păr, acesta face podoaba capilară moale la atingere, curăță și împrospătează, fără să o încarce. Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplica produsul de la jumătatea părului spre vârfuri apoi perie parul pentru a-l distribui uniform. Rămâi așa preț de 5 minute pentru a permite ingredientelor să se absoarbă în păr apoi clătește. Te învățam un truc, pentru a spori nivelul de hidratare ține părul înfășurat cu un prosop cald. 

4.      Repară părul cu un tratament leave-in

Când îți dorești rezultate rapide, nimic nu funcționează mai bine precum Ultimate Repair Miracle Hair Rescue. Acest tratament puternic leave-in repară părul deteriorat în doar 90 de secunde, efectele fiind vizibile chiar după prima aplicare. Formulat cu o tehnologie nouă inspirată din produsele pentru îngrijirea pielii, acesta întărește părul fragil și îl hidratează pe cel uscat din interior. Iată cum funcționează:

O doză super concentrată de AHA (Alpha Hydroxy Acid) pătrunde adânc în fibra părului unde reconstruiește legăturile pe interior. În acest timp, Omega-9, un acid gras foarte hrănitor va reface stratul exterior prin acoperirea suprafeței părului și umplerea cuticulei pentru a recrea o barieră protectoare.

Această combinație cu ingrediente puternice va permite ritualului Miracle Hair Rescue să îți ofere un păr cu de 12 x mai neted, 99% mai puțină rupere și o strălucire care se menține până la 4 spălări. Trebuie doar să îl aplici pe părul curat, zvântat, de la rădăcină până la vârfuri, permite-i 90 de secunde să se absoarbă și apoi stilizează după plac. Este remediul perfect pentru toate tipurile de păr inclusiv pentru cel vopsit.

5.      Îmblânzește părul electrizat și firele rebele

”Un alt semn al degradării este electrizarea”, punctează Laurențiu Bostan de la Wella Professionals. Recomandarea mea? Să mizezi încă o dată pe Miracle Hair Rescue. Acest produs este wow și reușește să îți facă părul mai neted, dar dacă este nevoie de un plus de eleganță sau definire, te sfătuim să combini acest super tratament cu  aceste trucuri de coafat:

Pentru părul drept

Aplică un ulei precum Oil Reflections Luminous Smoothing Oil pentru a-ți sigila cuticulele. Usucă apoi cu difuzorul îndreptat în jos. Aplică un finish precum spray-ul EIMI Glam Mist pentru a spori strălucirea dar în același timp vei sigila șuvițele de efectele dăunătoare ale soarelui.

Pentru părul ondulat

După ce îi oferi părului tău acele 90 de secunde pentru a absorbi nutrienții din tratamentul Miracle Hair Rescue, pulverizează pe vârfuri NutriCurls Milky Waves Nourishing Spray. Netezește părul neascultător și îl hrănește, fără să îl încarce. Pentru mai multă mișcare aplică EIMI Ocean Spritz și apoi folosește difuzorul.

Pentru părul ondulat și cel creț

Pe părul curat și zvântat după ce tratamentul Miracle Hair Rescue a fost absorbit, aplică Curlixir Balm, este o cremă leave-in pentru bucle pentru definire și elasticitate, apoi stilizează după plac.

6.      Nu îți mai expune atât de des părul la căldură

Schimbă-ți rutina de îngrijire! Și începe prin achiziționarea unui produs cu protecție termică precum EIMI Thermal Image pentru a-ți proteja firele când folosești ustensile generatoare de căldură. Aplică-l înaintea procesului de uscare, apoi din nou, înaintea folosirii plăcii sau a ondulatorului. Și reține, părul trebuie uscat complet înainte de styling pentru a nu-l deteriora.

7.      Folosește fețe de perne de mătase

Schimbă elasticele de păr dure și optează pentru fețe de cu perne din mătase. În timp ce elasticul rupe părul și îl degradează, mătasea îl mângâie. Dacă ai părul fragil, această țesătură va preveni ruperea și căderea.

Mătasea este și confortabilă, tocmai de aceea vei dormi mai bine pe timpul nopții. Totodată este mai puțin absorbantă decât bumbacul, prin urmare dacă mergi la culcare cu un conditioner leave-in, fața ta de pernă nu va absorbi toate “bunătățile” din părul tău.

8.      Luminează părul tern cu o mască de îngrijire cu pigmenți

Părul degradat pierde ocazional din strălucirea naturală așadar dacă vârfurile tale par puțin lipsite de strălucire cel mai probabil ai nevoie de o doză de culoare. Dacă nu este încă timpul să te vopsești, încearcă să dai părului tern sau nuanței estompate un boost de culoare, acasă, cu ajutorul măștii Color Fresh. Acest produs se găsește în mai multe nuanțe prin urmare este ușor să găsești una care ți se potrivește. Aplic-o pe părul curat, zvântat, permite-i 10 minute să acționeze apoi clătește și bucura-te de un plus de culoare și strălucire.

Cauți mai multe metode de a repara și rehidrata părul deteriorat? Verifică portofoliul Wella Professionals sau cere specialistului tău mai multe sfaturi în acest sens.