Actuala ediție a celei mai mari competiții de fotbal pentru copii din țara noastră se bucură de un debut fulminant! 139.726 elevi din tată țara, fete și băieți cu vârste între 6 și 12 ani, au intrat în competiție motivați de visul de a deveni campioni. Înscrierile s-au încheiat pe 30 noiembrie, anul acesta competiția având cu peste 30% mai mulți elevi înscriși față de ediția anterioară. Cunoscută deja pentru șansele pe care le oferă prin practicarea fotbalului într-un cadru organizat, cu multe perspective, ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior va continua și în această ediție să fie locul unde talentul, bucuria de a juca fotbal și de a face sport vor fi apreciate și susținute din plin.  

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)

• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)

• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

Elevii de la categoriile U10 și U12 vor juca în luna mai a anului viitor etapa finală a competiției  pe un stadion de Liga 1 pentru câștigarea titlurilor de campioni ai Cupei Tymbark Junior. Până atunci vor avea loc fazele pe județ/sector, respectiv faza zonală, care reprezintă și etapa finală pentru categoria U8.

Ambasadorii competiției sunt Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90 și Adina Borodi, în prezent componentă a Echipei Naționale de Fotbal Feminin a României, participantă la Cupa Tymbark Junior în ediția 2017.

Ne bucurăm foarte mult să vedem că această competiție de referință pentru fotbalul juvenil crește de la an la an și că tot mai mulți copii, băieți și fete, ajung să se familiarizeze cu fotbalul și spiritul de competiție la Cupa Tymbark Junior. Urmărim cu entuziasm competiția, care cu siguranță va continua tradiția edițiilor trecute și va oferi tuturor participanților momente de neuitat.”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal. 

”Sunt foarte bucuroasă și mândră că, atunci când eram elevă, am participat la această competiție extraordinară. Nu o să uit niciodată atmosfera și, mai ales, faptul că mi-a oferit șansa de a fi descoperită și cooptată la echipa națională de fotbal feminin. Le doresc tuturor participanților mult succes și le transmit să creadă în șansa lor de a deveni fotbaliști”, a declarat Adina Borodi, Ambasador al ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior.

Numărul mare de elevi înscriși reprezintă o bucurie pentru noi și ne confirmă că această competiție își îndeplinește principalul obiectiv, acela de a oferi cât mai multor copii șansa de a avea un mod de viață sănătos practicând sport și de a obține performanțe. Încurajăm practicarea sportului de la cele mai mici vârste și avem încredere că împreună cu partenerii noștri vom descoperi noi campioni la fotbal”, a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

Cu o experienţă de peste 27 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: Tymbark, Bucovina, Tedi, La Festa, Salatini, Ciao, Figo, Tiger, Alcalia, Rollini d’Oro, Arnos, Vălenii de Munte, Zubrowka.

Contribuim continuu la crearea unui cadru sănătos de dezvoltare pentru noile generații, acordăm o atenție desosebită principiilor sănătoase și implementăm proiecte sociale care au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție echilibrată, sport și mișcare, avem grijă de mediul înconjurător. Școala Siguranței Tedi (www.scoalatedi.ro), Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Tedi și prietenii naturii (www.tediprietenulnaturii.ro), Protejăm Ținutul Echilibrului, Spitale Colorate sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.