MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță că o nouă multiplă campioană se alătură primului program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, #SperanțaNuMoareDeCancer, în calitate de Ambasador al Speranței. Beatrice Câșlaru, al cărei nume este reprezentativ în istoria înotului românesc, și-a donat prima medalie europeană, în semn de speranță pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

Recunoscută ca un simbol al perseverenței și excelenței sportive, Beatrice Câșlaru a oferit medalia de bronz la 200 m liber pe care a obținut-o la Campionatul European de juniori din 1989 pentru a fi topită și transformată în 50 de fundițe aurii (simbol al luptei împotriva cancerului pediatric), urmând să fie dăruite copiilor care înving cancerul.

Performanța sportivă a fost mereu un pilon central al vieții mele, dar cred că adevărata victorie nu stă doar în strălucirea medaliilor, ci în puterea de a dărui speranță celor care au cel mai mult nevoie de susținerea noastră. Am obținut prima medalie europeană la doar 14 ani, având în minte încurajarea primită de la tatăl meu și în inimă o determinare de nezdruncinat. Ca sportivă de la o vârstă fragedă, ca susținătoare a echipei de înot a României de juniori, dar și ca mamă, cred cu toată ființa mea în forța acestor copii de a câștiga lupta vieții lor. Au însă nevoie de susținerea noastră și aici intervine rolul nostru, al tuturor: al părinților care le sunt aproape, al personalului medical care îi îngrijește, al MedLife prin programul gratuit de testare genetică, dar și al tuturor celor care pot share-ui în rețeaua lor acest beneficiu care poate contribui la o șansă în plus la viață pentru copiii diagnosticați recent cu cancer”, a declarat Beatrice Câșlaru, campioană la înot, medaliată la toate competițiile majore.

Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un scurt video: https://www.youtube.com/watch?v=frtGx8WsHIE.

Alături de ea, alte nume mari din sportul românesc, precum David Popovici, Maria Olaru și Mihai Leu și-au donat medalii de suflet pentru a-și arăta susținerea pentru copiii care se confruntă cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife.

În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 350 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

Cu ajutorul tehnologiei avansate Illumina TruSight Oncology 500, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind astfel mutații care stau la baza bolii. Acest nou pas în medicina personalizată poate fi cheia către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.