Mare bucurie, mare in Principatul de Monaco: s-au nascut mostenitori. Printesa Charlene a nascut gemeni

Unknown-1Printul Albert al II-lea de Monaco si sotia sa Charlene au anuntat miercuri nasterea unor gemeni, principesa Gabriella si printul mostenitor Jacques, relateaza presa internationala

Gabriella Therese Marie, nascuta la 17.04 (18.04, ora Romaniei), si Jacques Honore Rainier, nascut doua minute mai tarziu, “fac bine”, la fel ca mama lor, printesa Charlene. Desi s-a nascut dupa sora sa, Jacques, in calitate de baiat, are prioritate in ordinul succesiunii la tron.

Bebelusii, nascuti la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (in Provence) si Gabriella contesa de Carlades (in Auvergne).

Nasterea gemenilor a fost anuntata cu 42 de salve de tun (cate 21 pentru fiecare bebelus).

Cuplul princiar a anuntat ca va face o exceptie de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru nasterea unui baiat si 21 pentru cea a unei fete.

Suveranul monegasc, in varsta de 56 de ani, s-a casatorit, in iulie 2011, cu o fosta campioana la natatie sud-africana Charlene Wittstock, in varsta de 36 de ani.

Printul Albert al II-lea are deja doi copii, o fata si un baiat, nascuti in afara casatoriei si pe care i-a recunoscut oficial, dar care nu vor putea sa ii succeada la tron.