copii saraciAproape un sfert dintre copiii din România nu au ce să mănânce, cu ce să se îmbrace sau ce să încalţe. Sunt datele relevate de un raport al organizaţiei UNICEF, în care se mai arată că 400 de mii de copii nu merg la şcoală în mod regulat, iar peste 320 de mii trăiesc în sărăcie lucie, cu mai puţin de 9 lei pe zi, informeaza Money.ro

În acelaşi timp, peste 60 de mii de copii sunt separaţi de familiile lor. Studiul notează totuşi că, în ultimii 25 de ani, România a realizat progrese importante în beneficiul copiilor, dar susţine că “progresul indicat de statistică ascunde adesea situaţia disperată a prea multor copii”.

În acest context, UNICEF a solicitat autorităţilor române să investească mai mult în copii. De cealaltă parte, ministrul Muncii, Rovana Plumb, spune că statul face eforturi pentru a ajuta suplimentar copiii săraci.

„Lucrăm în permanenţă alături şi împreună cu UNICEF pentru a primi din partea lor mai multă expertiză, în special pe zona copiilor”, a declarat Rovana Plumb la Digi24. „În primul rând ne-am îndreptat, într-adevăr, către copiii care au nevoie de un ajutor suplimentar, care nu poate să vină decât din partea statului. Şi mă refer în primul rând la cei 500 de mii de copii care provin din familii sărace”, a precizat ministrul Muncii.