vacanta cu copiiToti copiii simt nevoia permanenta de a descoperi lucruri noi si sunt mereu activi. Chiar si in vacante. Cei mici nu simt neaparat nevoia de vacanta, ci de foarte multa distractie si isi doresc sa stea cat mai mult impreuna cu familia.

Pana nu de mult, calitatea de parinte, mai ales cea de parinte de bebelus, era sinonima cu solutii limitate de petrecere a concediului sau, de cele mai multe ori, solutia finala era de a sta acasa.

In prezent, poate cele mai variante oferte propuse de agentiile de turism si cele mai atractive destinatii includ vacantele destinate familiilor cu copii.

Siguranta, confort, calitate, distractie si relaxare, toate acestea pot fi elementele unei vacante reusite cu familia, cu conditia sa aveti posibilitatea de a studia cele mai bune oferte.

In tara sau in strainatate, la munte sau la mare, cu masina, trenul, vaporul sau avionul, oricare dintre aceste variante pot fi potrivite copiilor vostri.

Specialistii spun ca un copil poate sa calatoreasca incepand cu varsta de trei saptamani, dar are nevoie de mult somn si liniste. Bebelusul este mic si fragil, astfel ca nu este cazul sa va asumati riscuri inutile, aceast lucru insemnand ca este indicat sa optati pentru calatorii nu foarte lungi.

Dupa varsta de 6 luni lucrurile se simplfica pentru ca micutul devine mai cooperant, mai rezistent si are déjà cateva repere in privinta lumii careia ii apartine si o poate descoperi si mai bine in vacanta.

De preferat sa calatoriti noaptea cand copilul are somul mai puternic.

Unde sa calatoriti, in ce loc, regiune sau tara? Asta depinde in primul rand de obiceiurile voastre de calatorie si evident de buget.

De asemenea, calitatea si siguranta trebuie sa fie pe primul plan. Pentru aceasta, chiar daca inainte de nasterea copilului obisnuiati sa calatoriti pe cont propriu, acum este de preferat sa apelati la serviciile unui consultant in turism sau cele ale unei agentii.

Exista cateva lucruri de care este cazul sa tineti cont in planificarea unei calatorii pentru a evita situatiile neplacute si mai ales periculoase.

Bineinteles, nu este cazul sa testati impreuna cu copilul vostru tarile pentru care au fost emise alerte de calatorie din cauza unor unor conflicte politice, amenintari teroriste sau avertizari meteo sau hidrologice.

De asemenea, calatoriile prea lungi ar trebui evitate mai ales in primele luni de viata. Bebelusul oboseste repede, dar cel mai mult va fi sensibil la schimbarile de fus orar.

Daca totusi ati decis sa calatoriti peste mari si tari, luati-va o vacanta de cel putin doua saptamani pentru a ajuta organismul sa faca fata cu bine acestei provocari.

Tarile europene si insulele aferente par a fi destinatiile cele mai potrivite pentru petrecerea vacantelor cu cei mici. Relieful este variat iar mijloacele de distractie sunt pentru toate gusturile si mai ales, pentru toate buzunarele.

Cel mai important este sa cautati zone unde puteti solicita oricand ajutorul oficialitatilor in caz de nevoie, sa existe o infrastructura solida in privinta serviciior medicale si, nu in ultimul rand, obiceiurile gastronomice sa fie apropiate de cele ale familiei voastre. Inainte de a pleca in orice calatorie verificati daca nu exista situatii epidemice si daca este necesara efectuarea unor vaccinuri.

Vacanta la mare: o mare descoperire, plaja, un formidabil teritoriu de joaca, imaginatie, competitie, exploatare. Vacantele pot fi relaxante, ideale pentru copii.

Totusi ramaneti vigilenti, nu uitati de protectia solara, hidratare, umbrelute de soare si nu dormiti in timp ce copilul o ia la fuga spre apa, chiar daca stie sa inoate.

Vacanta la munte: aveti avantajul aerului curat, plimbarile in natura, multa verdeata, temperaturile vara sunt mai usor de suportat de copil, dar atentie la altitudine. Diminuarea cantitatii de oxygen poate fi periculoasa pentru copiii foarte mici, cat si pentru persoanele in varsta, asadar atentie si la bunici, daca sunt inclusi in planul de vacanta.

Daca copilul are mai putin de un an , medicii sunt de parere ca nu ar trebui dus la altitudini mai mari de 1200 de metri. Intre 1 si 2 ani, nu depasiti 1800 de metri, iar intre 2 si 5 ani, micutul poate ajunge fara riscuri la altitudinea de 2500 metri. Intre 5 si 10 ani, copilul poate ajunge la 3000 de metri dar cu multa vigilenta si un control medical in prealabil.

Gata, ati ales destinatia? Ei bine, trebuie sa incepeti sa va ganditi la bagaje!!!

 




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.