bagaj bebeO vacanță reușită împreună cu copilul înseamnă, pe lângă multe altele, bagaje facute cu intelepciune. E usor de spus, dar se poate sa faci bagaje in care sa ai tot ce iti trebuie pentru copii, fara a pleca cu toata casa dupa voi.

Pentru a fi cat mai apropate de acest obiectiv vom incerca sa te ajutam si noi.

Principalele elemente de care trebuie sa tii cont in alcatuirea unui bagaj sunt haine potrivite, alimente (formule de lapte) si ustensilele aferente, precum si medicamente si produse de igiena.

Toate acestea, alese cu grija si ordonate corespunzator nu vor umple mai mult de o valiza si, in cazul deplasarii cu avionul, a inca unui bagaj de mana.

Pentru ca bebelusii sunt foarte sensbili, mai ales cand schimba mediul cu care s-au obisnuit, se pot imbolnavi foarte usor si mai ales foarte spectaculos. Daca totusi acest lucru se intampla, nu trebuie sa intri in panica. Nu înseamnă că dacă micuțul face un puseu de febră sau diaree trebuie să strângeți imediat bagajele și să vă întoarceți acasă.

Trebuie sa ai o trusa medicala dotata cu un minim de medicamente recomandate de medic: pentru febra (paracetamol și ibuprofen care trebuie să fie în ambalajul original și să conțină neapărat prospectul), probleme digestive, alergii, arsuri, lovituri, rani, toxiinfectii alimentare.

Indispensabile mai ales vara sunt crema și loțiunile solare cu factor de protecție ridicat (50+) chiar dacă concediul nu este petrecut la mare. De mare ajutor sunt și loțiunile și sprayurile împotriva mușcăturilor de insecte, căci unii copii pot dezvolta alergii chiar și în urma unei banale mușcături de țânțar. Trusa medicala ar trebui sa contina asadar pansamentele sterile, leucoplast, apa oxigenată, rivanolul, alcoolul iodat sau unguentul antiinflamator.

Termometrul este neapărat necesar. Pe lângă antitermice, trebuie să pui și picături pentru nas, drajeuri pentru durerile în gât si un sirop de tuse.

Dacă febra persistă, sub tratament, mai mult de 24 de ore, este recomandat să-l vadă un medic. Pentru durerile de dinți sau bura este bine să ai și câteva analgezice, de uz pediatric. Trebuie însă să ai mare grijă cum administrezi aceste medicamente. Dacă durerea revine după câteva ore de la administrare, este recomanadat să mergi cu copilul la medic. Nu uita de preparatele pentru combaterea bolii diareice sau a constipației și nici antivomitivele. Nu in ultimul rand, pune in trusa si un antibiotic recomandat de medic.

In privinta hainelor trebuie sa tii cont de temperaturile obisnuite din locurile unde mergeti.

Vara este considerata cea mai comoda din punctul de vedere al bagajelor. Alege haine practice, lejere si mai ales placute de copii.

La mare sunt indicate hainutele din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, moi si fine. In acestea, copiii se simt liberi si, atunci cand sunteti pe plaja, pot fi lasati chiar si fara scutec. Este suficient sa ai tricouri lejere, pantalonasi si fustite scurte si mai ales chef de distractie.

Foarte importante sunt palarioarele si sandalutele lejere si practice.

Cum vremea este in ultima vreme foarte schimbatoare si neasteptata, trebuie sa ai si cateva haine mai groase, o jachetam un hanorac si cativa pantalonasi lungi nu vor ingreuna cu mult bagajele.

Copiii pierd caldura mai repede decat un adult si nu au capacitatea de a-si regla temperatura corporala corespunzator. De aceea, sunt foarte importante si caciulitele si esarfele sau fularele pentru gat.

Hrana si igiena copilului tau constituie o componenta la fel de importanta a bagajelor. Chiar daca copilul este alaptat la san, nu uita sa iei biberoane sau canite pentru hidratare si eventual un aparat de sterilizare. Servetelele umede trebuie sa fie in cantitati suficiente, la fel si scutecele. Nelipsite sunt si gelurile de dus si uleiul de corp atat de necesar pentru masajul de seara.

Daca copilul tau primeste formule de lapte sau a inceput diversificarea, ia-i alimentele de baza, dar asigura-te ca ai unde sa le depozitezi in conditii de siguranta. Poate fi o solutie mai buna sa iei doar un minim de alimente care sa ajunga pe perioada calatoriei , iar la destinatie sa ti le procuri din magazinele sau farmaciile din apropiere. Pentru aceasta este farte important sa intrebi consultantul de turism care iti recomanda vacanta despre facilitatile destinatiei alese.




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.