Ziua Copilului, sarbatorita prin ateliere de cultura japoneza, muzica si dans in Parcul Gradina Icoanei

ziua copiluluiZiua Copilului va fi sărbătorită în sectorul 2 prin ateliere de cultură japoneză, muzică și dans la sfârșitul săptămânii, în Parcul Grădina Icoanei, potrivit unui comunicat al autorității locale.

Atelierele pentru copii vor fi organizate de Centrul de Studii Româno-Japoneze împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, sub îndrumarea designerului Laura Caraman.

Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneză (shodo), vor admira kimono-urile și yukata-urile, hainele tradiționale japoneze, se vor amuza răsfoind revistele de manga (benzi desenate) și vor deveni cântăreți când vor testa taiko, tobele tradiționale japoneze.

Copiii vor decupa, picta și vor realiza împreună și o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii. Vizitatorii “Grădinii cu artiști” vor fi întâmpinați de copaci decorați și înconjurați de figurine din carton pe care copiii sunt invitați să le îmbrace cu flori, fluturi și păsări din hârtie. Îndrumați de traineri cei mici vor picta, desena și decupa, vor face colaje și vor deveni artizanii unei instalații originale prin care vor atrage atenția asupra frumuseții naturii și mai ales asupra importanței protejării ei prin activități ecologice.

Copiii vor avea prilejul să joace “Țară, țară, vrem ostași”, “Țările”, “Rațele și vânătorii”, “Ursul doarme și visează”, “Rândunică, mută-ți cuibul”, “Podul de piatră” și multe altele. Ei vor sări coarda și elasticul și vor juca șotron.

Voluntarii de la Asociația Red Panda vor fi prezenți în Grădina Icoanei cu pisici și căței cu chef de joacă care abia așteaptă să fie adoptați. Din zona pentru adopții nu vor lipsi broșurile și materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deținerii unor animale de companie, informații cu privire la importanța sterilizării și sfaturi referitoare la creșterea câinilor și pisicilor.

Cum nu există sărbătoare fără muzică și dans, micuții din trupa Rall’s vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care îi vor invita pe toți copiii la dans. Intrarea la eveniment este liberă.

Aflat la a XIII-a ediție “Grădina cu artiști” sărbătorește copiii printr-o atmosferă de joc și poveste. “Grădina cu artiști” își propune să promoveze arta, lucrul manual și dezvoltarea creativității personale, prin participarea comună a artiștilor și a publicului larg la atelierele de creație. Totodată, în mijlocul aglomerației cotidiene evenimentul dorește să le ofere tuturor o alternativă de petrecere a timpului liber într-un spațiu boem de relaxare și bună-dispoziție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *