teatru strada si copilCea de-a treia ediţie a Festivalului de Vară “Teatru, Stradă şi Copil”, un maraton al spectacolelor pentru cei mici şi pentru cei mari, va debuta vineri în Capitală, urmând să se încheie pe 6 iunie, informează organizatorul evenimentului, Teatrul Ţăndărică.

Aşadar, la Teatrul Itinerant Ţăndărică din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), la Sala Lahovari, la Sala Studio şi la Teatrul de Vară – Ţăndărică Etaj 5, vor avea loc spectacole de teatru atât din ţară (Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Piteşti), dar şi din străinătate (Spania), workshopuri susţinute de Toni Zafra şi Mihai Gruia Sandu, precum şi proiecţii video.

Noutatea acestei ediţii a festivalului o constituie secţiunea “Nocturne teatrale: Proiecţii video din colecţia Ţăndărică”, care vor avea loc de duminică până pe 5 iunie, de la ora 21.00, la sediul din Lahovari, la Teatrul de vară – Ţăndărică Etaj 5.

Festivalul “Teatru, Stradă şi Copil” este organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, sub egida UNIMA România şi ASSITEJ România şi face parte din proiectul “Stagiunea de Vară”, aflat sub motto-ul “Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!”.

Realizată în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă, “Stagiunea de Vară” se va desfăşura până în 14 septembrie. Proiectul se doreşte a fi o celebrare a tuturor artelor care înfrumuseţează copilăria, o manifestare cu caracter social, scopul fiind de a duce teatrul în mijlocul copiilor care nu au acces direct la lumea basmelor, precum şi de a le facilita întâlnirea cu teatrul şi cu diverse activităţi creative, reuşind să devină un puternic promotor al educaţiei prin artă, atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.

Acestui proiect i s-au alăturat Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, Teatrul de Păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, Teatrul “Bacovia” din Bacău, Teatrul “Arlechino” din Braşov, Teatrul “George Ciprian” din Buzău, Teatrul “Proiect” Câmpina, Filarmonica Natională din Chişinău, Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj Napoca, Teatrul “Căluţul de mare” din Constanţa, Teatrul “Colibri” din Craiova, Teatrul de păpuşi “Gulliver” din Galaţi, Teatrul “Arcadia” din Oradea, Teatrul “Aschiuţă” din Piteşti, Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul “Merlin” din Timişoara, Teatrul “Ariel” din Târgu Mureş şi Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.

Mai multe informaţii despre proiectele şi spectacolele Teatrului Ţăndărică se pot găsiţi pe site-ul www.teatrultandarica.ro.