Spectacolul Maria, dupa Sunetul Muzicii, la Opera Comica pentru Copii |

Spectacolul Maria, dupa Sunetul Muzicii, la Opera Comica pentru Copii

In perioada 3-18 iunie, Opera Comica pentru Copii prezinta spectatorilor sai, in premiera, spectacolul Maria – dupa celebrul musical Sunetul Muzicii, cel mai indragit si mai cunoscut musical al tuturor timpurilor.

Sub titlul Maria, prmariaeluand numele personajului principal – tanara guvernanta care trebuie sa aiba grija de cei sapte copii ai familiei von Trapp – spectacolul este o sarbatoare a muzicii, o ocazie a reintalnirii cu slagare care au incantat copilaria tuturor: “Do-Re-Mi”, “Edelweiss”, “My Favorite Things” (Lucrurile mele preferate), cantecul care a dat si titlul musicalului – “The Sound of Music” (Sunetul muzicii) s.a.

Compus in anul 1959 – pe muzica lui Richard Rodgers, versurile lui Oscar Hammerstein II si cartea scrisa de Howard Lindsay si Russel Crouse, inspirata de fapte si personaje reale – musicalul a facut istorie in intreaga lume, de la premiera originala pe Broadway, in acelasi an, si culminand cu celebrul film realizat in 1965 cu Julie Andrews si Christopher Plummer, care a primit cinci premii Oscar.

In zilele de luni 3, 10, 17 iunie si marti 11, 18 iunie, de la orele 11.00 si 13.00, frumoasa poveste a Mariei va prinde viata pe scena Operei Comice pentru Copii.

In rolul titular este Oana Serban. Alaturi de ea, printre artistii reuniti in distributie, sunt Sidonia Nica, Ramona Vornicu, Ion Marinescu, Diana Stancu, Valentino Tiron, Livia Taloi, Alexandra Stanescu, Lucia Racoveanu, Claudia Iagar, Ionut Birjovanu, Evelina Gheorghe, Carla Oncescu, Stefania Bratovici, Luca Marinescu, Jennifer Dumitrascu, Luca Petre, Ana Manarcescu.

Regia noii productii este semnata de Brenda Petre, director artistic al asociatiei Contrapunct, artist dedicat evenimentelor si spectacolelor cu si pentru copii. Scenografia ii apartine Vioricai Petrovici, iar ilustratia muzicala este realizata de Achi.