Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), a prezentat în weekend cea de-a șaptea premieră a stagiunii 2018-2019, spectacolul de operă „Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, adaptat după una din capodoperele muzicii universale, “Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, a atras publicul de toate vârstele, cele trei reprezentații de la Sala Mare fiind aplaudate la scenă deschisă. Iscusitul bărbier Figaro, Contele Almaviva și frumoasa Rosina și-au dat întâlnire pe una din cele mai iubite scene din România, spre încântarea și bucuria tuturor spectatorilor prezenți, care au făcut ca Sala Mare din Calea Giulești să pară neîncăpătoare.
La avanpremiera spectacolului din 12 aprilie s-a desfășurat și ediția cu numărul 11 a programului ,,Micii Jurnaliști”, unde 12 copii au avut o întâlnire specială cu maestrul Cristian Mihăilescu și actorii din rolurile principale.

Micii “jurnaliști culturali”, împreună cu ceilalți spectatori, au urmărit cu zâmbetul pe buze acțiunea uneia dintre cele mai comice și animate opere cunoscute, nerăbdători să afle cine va reuși să cucerească inima Rosinei. După terminarea reprezentației, cei 12 mici ziariști au fost conduși în spatele cortinei pentru un tur al scenei, unde „au documentat” îndeaproape decorurile realizate pentru acest spectacol. La conferința de presă organizată special pentru ei, copiii au pus nenumărate întrebări regizorului și actorilor din rolurile principale, curioși să afle cât mai multe povești interesante legate de pregătirea și interpretarea spectacolului. Finalul aventurii celor 12 curioși i-a surprins pe aceștia încântați și fericiți de experiența trăită și de oportunitatea de a participa la spectacolul Operei Comice pentru Copii, ca adevărați „profesioniști” ai jurnalismului cultural. Evenimentul a fost organizat de OCC alături de agenția Quartz Media Production, cu sprijinul SlooP.
Cei care nu au reușit să achiziționeze bilete la premiera operei “Figaro, Figaro, Figaro” mai au ocazia să descopere povestea bărbierului pe 20 aprilie de la orele 11:00 și 17:00 și pe 21 aprilie de la orele 11:00, respectiv 15:00. Bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Nu ratați ultimele reprezentații din această stagiune ale basmului simfonic “Petrică și Lupul”
Dacă weekendul trecut ne-am distrat în compania lui Figaro, Opera Comică pentru Copii vă invită weekendul următor la ultimele reprezentații ale unei povești pline de umor și suspans, imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev: basmul simfonic ,,Petrică și Lupul”. Pe 20 și 21 aprilie, de la orele 10:00 și 11:30, la Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii vă așteaptă să descoperiți cele șapte personaje simpatice ale poveștii întruchipate de șapte instrumente muzicale, al căror colorit sonor descriu cu măiestrie caracterul fiecărui personaj în parte. Dialogurile vii dintre muzică şi textul povestitorului captează atenţia publicului de toate vârstele, dar mai ales a micilor spectatori, care sunt așteptați în număr cât mai mare.

Baletul “Fata Babei și Fata Moșului” – weekendul acesta la Sala UnderGrant
Tot pe 20 și 21 aprilie, de la orele 11:00 și 13:30, povestea lui Ion Creangă, ,,Fata babei și fata moșului”, prinde viață pe scena Sălii UnderGrant, într-un spectacol de balet realizat de coregraful Mihai Babușka. Copiii vor învăța cum faptele bune sunt răsplătite, iar cele rele pedepsite și vor vedea cum personajele cu inimă bună ies triumfătoare în fața celor rele într-o miniatură coregrafică dedicată iubitorilor baletului, dar și celor care îndrăgesc basmele clasice ale copilăriei.

S-au pus în vânzare Abonamentele pentru stagiunea 2019-2020
Spectatorii care doresc să își asigure locuri din timp la spectacolele realizate de Opera Comică pentru Copii pentru stagiunea 2019-2020 își pot achiziționa de pe acum abonamente, disponibile pe bilete.ro. Abonamentele Clasic OCC au prețuri între 200 și 500 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției, cu excepția premierelor și avanpremierelor. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant și Sala Mozart, sunt disponibile la prețul de 200 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend desfășurate în aceste săli, cu excepția avanpremierelor și premierelor. În funcție de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC. Mai multe detalii pe www.operacomica.ro.

Weekend cu Primăvara Jocurilor

Activitățile din Curtea OCC vor continua cu Porțile Deschise la Atelierele Micul Artist, jocurile și atelierele pentru copii desfășurate în căsuțe dedicate sărbătorilor pascale, dar și Aventura Parc și noutățile sale de sezon: tiroliene, trasee îmbunătățite și mai pline de aventuri.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.