Licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată şi se aşteaptă ofertele, a declarat joi seara, la TVR 1, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

“Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie”, a spus Andronescu.

În ceea ce priveşte ideea ca şcolile să înceapă la ore diferite, ministrul a menţionat că aceasta nu este o decizie a MEN şi poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi Primăria acceptă o asemenea formulă.

Întrebată dacă anul acesta la Bacalaureat se aşteaptă teste grilă, ministrul a răspuns: “Nu, aşa cum au fost anunţate vor fi subiectele. Cum au fost anunţate la începutul anului şcolar. Ele au fost anunţate fără grilă”.

“Nu vorbim de anul viitor, pentru că nu vreau să induc niciun fel de spaimă sau să încurce anul viitor cu anul acesta. Anul viitor vom vorbi la începutul anului şcolar 2019-2020 despre cum va fi”, a spus ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.