Elevii și preșcolarii se întorc la școală. Următoarea vacanță, peste trei săptămâni

Elevii și preșcolarii se reîntorc, luni, la cursuri după trei săptămâni de pauză, dar nu pentru mult timp, deoarece la începutul lunii februarie îi așteaptă o nouă vacanță, cea care marchează încheierea semestrului I de studii din anul școlar 2018-2019.

Până la vacanța intersemestrială, care începe la 4 februarie și durează o săptămână, elevii vor mai avea o zi de „pauză” joi, 24 ianuarie, când este zi liberă, pentru că este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române.

Elevii revin la școală pentru semestrul al doilea luni, 11 februarie.

Va urma vacanța de primăvară, care include perioada Paștelui (catolic: 21 aprilie, ortodox: 28 aprilie), dar și ziua de 1 Mai, care era liberă: vacanţa de primăvară: 20 aprilie – 5 mai 2019.

Mult așteptata vacanţă de vară este programată în intervalul 15 iunie – 15 septembrie 2019.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *