Știm cât de greu este să-i atragi pe cei mici la masă, să gătești tot timpul mâncare delicioasă și mai mult de atât să nu simți că tot timpul tău este petrecut în bucătărie. Pentru Crăciunul acesta îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de sărbătoare, pe bază de carne de porc. Suntem convinși că o să stabilești noi standarde de gătit printre membri familiei.

Pentru această rețetă vom folosi o tehnică nouă, de slow cooking, propusă de Andreea Dianu, din echipa lui Adrian Hădean. Acesta este un mod aparte de gătit care necesită un timp îndelungat pentru prepararea mâncărurilor preferate și diferă în funcţie de alimente. Cele două trepte de temperatură – High şi Low – îţi permit să te joci cu timpul de gătire, în funcţie de cât eşti sau nu de grăbit. Ce este revoluționar la această tehnică de gătit, este că slow cookerul foloseşte o temperatură scăzută şi controlată permanent, ceea ce permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile şi limitează  degradarea vitaminelor termolabile, asigurând astfel o alimentaţie sănătoasă.

Crock Pot 6 L Digital DuraCeramic™ Sauté

Ingrediente:

Pentru cotlet:

1 bucată întreagă de cotlet fără os (aprox. 1kg); 100 g bacon felii; sare; piper boabe; ienibahăr;  busuioc; rozmarin; 1 căpățână usturoi; 3 cartofi

Pentru sos:

½ ceapă; un cățel de usturoi; o lingură de ulei; o lingură de făină; zeamă de la carne/stock

Pentru piureul de conopidă:

500 g conopidă (curățată); apă; 50 ml lapte; 50 g unt; 1 lingură de smântână; sare și piper; cartofii făcuți în Crock Pot

MOD DE PREPARARE:

Cotletul de porc

Pentru început trebuie să crestezi cotletul de porc, să pui sarea și piperul zdrobit, apoi să-l invelești în feliile de bacon. Așezi apoi bucata de cotlet învelită în bacon în vasul detașabil și îl pui pe foc și rumenești timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Așezi cartofii pe margine, adaugi restul condimentelor și adaugi 50 ml apă.

Trebuie să pui apoi capacul, să setezi pe funcția low, pentru 7 ore, iar după acest interval aparatul va intra în funcția de păstrare la cald, care are rolul de a menține mâncarea caldă (maxim 4 ore) până în momentul servirii. Vasul detașabil al slow cooker-ului este prevăzut cu strat de acoperire DuraCeramic™. Acest strat ceramic natural este proiectat pentru a transfera căldura mai rapid și mai eficient decât straturile neaderente standard – ceea ce face ca mesele delicioase preparate acasă să fie gata mai repede.

Sosul

Cred că este cel mai ușor sos pe care îl poți face vreodată. Toci ½ ceapă mărunt și un cățel de usturoi, le călești într-o lingură cu ulei, apoi adaugi o lingură de făină și stingi cu zeama de la carne. Fierbi sosul până se îngroașă, strecori și…gata.

Piureul de conopida

Într-o cratiță pui apă, sare, piper și lapte. Când ajunge la momentul în care clocotește adaugi buchețelele de conopidă spălate. Fierbi 15-20 minute până este bine fiartă conopida, apoi o strecori și o pui în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Mixezi până obții un piure cremos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.