... ...

Copiii, educati de parinti sa fie “mici monstri”

Share Button

Copiii, educati de parinti sa fie "mici monstri"Fără să vrea, unii părinți educă niște “mici monștri, mici sălbatici” care nu tolerează frustrarea și nu suportă complexul de inferioritate și invidia, consideră psihologul și psihiatrul pentru copii Fernando Sarrais. Aceasta este una dintre cauzele care provoacă hărțuirea școlară, pentru că în cazul unui copil sau adolescent “frustrat și supărat apar accese de furie, mânia și violența, precum și căutarea unui țap ispășitor pentru a se elibera de această suferință și a se simți puternic”, relatează cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres.ro.

Sarrais a făcut aceste aprecieri la o masă rotundă despre hărțuirea școlară, în cadrul celui de-al 44-lea Congres Național al Confederației Spaniole a Centrelor de Învățământ (CECE), la Bilbao. Potrivit expertului, soluția pentru această problemă constă în educarea sentimentelor, contracararea “sentimentelor negative intense”, pentru că autorii hărțuirii sunt conștienți că se comportă rău, “dar o fac”.

Este “foarte important” rolul familiei, rolul unor părinți care știu perfect că progeniturile lor trebuie să învețe limba engleză și să practice sportul, dar care “poate nu știu” să educe personalitatea și forma de a fi.

În lipsa unei concilieri între viața profesională și cea de familie, copiii petrec mult timp singuri și, de multe ori, văd jocuri video sau conținuturi “foarte agresive” pe internet.

Referindu-se la adolescenți, Fernando Sarrais a spus că aceștia “trebuie să fie învățați să-și controleze conduita”, cu atât mai mult în actuala societate concurențială în care “trebuie să triumfi”. Delgado a apreciat că societatea se îndreaptă spre un model de violență, în care se consideră că prin agresivitate se poate obține ceva, și a pledat pentru educarea copiilor în spiritul “valorilor și drepturilor”.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...