Tatal cu indemnizatie de 35.000 de euro este verificat la sange de ANAF

Tatal cu indemnizatie de 35.000 de euro este verificat la sange de ANAFCea mai mare indemnizație in valoare de 35.000 de euro pentru creşterea şi îngrijirea copilului din țară, deținută de un tata din Sibiu a fost suspendată în urma unui control efectuat la nivelul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu (AJPIS) și confirmat apoi la ministerul Muncii, scrie EVz.ro.

Sibianul care are cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului este om de afaceri, având printre altele și o societate de consultanță în domeniul fondurilor europene. De asemenea, este secretar al asociației pe care funcționează Clubul de Baschet Magic Sibiu. A absolvit Colegiul Național Gheorghe Lazăr și este absolvent al Facultății de Științe Economice, promoția 2006.

Soţia tatalui cu cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului din Romania este medic la Spitalul din Sibiu.

Sibianul care primea lunar 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului era un om de afaceri și a avut, din activităţi independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună.

Dumitru Ioan Boţa, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu (AAJPIS) a declarat pentru publicatia Turnul Sfatului că plata este suspendată până se va finaliza un control al ANAF, început de comun acord cu persoana vizată. ”Plata este suspendată de comun acord cu beneficiarul. El mi-a adus o adeverință de salariu de la Finanțe, iar noi am făcut încă o verificare. Suma este destul de mare, e fondul nostru de salarii pe două luni și cei din București au mai cerut încă o verificare a firmelor lui. A fost plecat o lună în Germania și-a suspendat și el verificarea, a fost de acord cu această verificare. Dacă verificarea de la ANAF va confirma, el își va primi indemnizația”, a declarat Ioan Boța.