ellie whiteArtista care va naste saptamana viitoare isi asteapta cu nerabdare fetita. Ellie White s-a gandit deja la viitorul celei mici si a ales sa isi recolteze celulele stem pentru a evita orice risc aparut in timpul vietii copiilor sai. Aceasta a apelat la una din cele mai vechi si mai cunoscute banci de celule stem din Romania, Biogenis.

Vedeta si-a programat deja operatia de cezariana, in eventualitatea in care nu va putea sa nasca natural. “Sarcina este cel mai frumos moment din vietile noastre si le recomand tinerilor sa se informeze inainte de a aduce pe lume un sufletel. Apoi, sa se gandeasca la viitorul celor mici si sa se decida sa apeleze la recoltarea celulelor stem, sa stea de vorba cu reprezentanti ai brandurilor, sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri. Am ales sa lucrez cu banca de celule stem Biogenis pentru ca apartine unui grup mare european cu multe rezultate, are un capital social de peste un milion euro, iar eu apreciez medicina viitorului si siguranta pe care specialistii de aici o ofera. In plus, chiar aveti ocazia sa va purificati si stocati ADN-ul la nastere. Este vorba de o procedura unica in Romania si noua pentru medicina,” a marturisit artista.

Kit-ul de recoltare achizitionat de vedeta mai contine si: prelucrarea unei portiuni de cordon, prelucrarea, izolarea si extragerea celulelor stem, purificare ADN mama si copil, inclusiv stocare timp de 18 ani si un pachet de 101 teste genetice.

O sursa bogata de celule stem este sangele din cordonul ombilical recoltat dupa nasterea unui nou nascut, iar probele obtinute vor fi inregistrate si ulterior supuse procesului de criogenare treptata. Stocarea celulelor stem se face in criotancuri la -196 grade Celsius in vapori de azot lichid.

“O recoltare dureaza cateva minute si poate salva vieti. La Biogenis, cei care aleg sa faca acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea sa semneze chiar el pentru probele luate la nastere”, a declarat dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.