alopeciePentru prima oară oamenii de știință au reușit să folosească celule stem pluripotente pentru a obține celule care să genereze noi foliculi de păr, conform unui material publicat de CNET.com, citat de Agerpres.ro.

Folosirea celulelor stem, celule nespecializate care se pot specializa în orice tip de celulă a organismului pentru a trata alopecia este teoretizată de mai mulți ani, iar acum s-a obținut, pentru prima oară, foliculi de păr pe cobai într-un experiment de laborator.

“Am dezvoltat o nouă metodă pornind de la celule stem umane pluripotente pentru a obține noi celule capabile să inițieze regenerarea părului. Această metodă este o soluție mult mai bună decât cea existentă în practica medicală și care prevede prelevarea unor foliculi de păr existenți de la pacienți și transplantarea lor pe părțile de scalp afectate”, a susținut Dr. Alexey Terskikh, profesor asociat în cadrul Programului pentru Dezvoltare, Îmbătrânire și Regenerare din cadrul Institutului Medical Sanford-Burnham din San Diego, California.

“Metoda noastră beneficiază de avantajul unei surse nelimitate de celule pentru transplant, de la fiecare pacient, și nu este limitată de disponibilitatea unor foliculi de păr sănătoși existenți”, a mai adăugat el.