agios nikitasCunoscuta pentru peisajele incredibile si apele exotice, Insula Lefkada are unele dintre cele mai impresionante plaje din Marea Mediterana, fiecare dintre ele avand farmecul si caracterul sau distinctiv. Unele sunt usor accesibile, la altele se ajunge ceva mai greu, dar efortul merita! Coastele de est si de vest ale insulei sunt total contrastante.

Coasta de est este calma, adapostita, cu plaje cu pietricele. Fara curenti puternici, apa marii se incalzeste rapid in timpul verii si are o temperatura ideala pana in septembrie. In general este foarte buna pentru copii. Principalele statiuni si plaje de pe coasta de est sunt Nikiana, Nidri si Desimi.

Coasta de vest are deschidere catre mare. Plajele sunt spectaculoase, cu ape clare, inconjurate de stanci. Cele mai multe sunt plaje cu nisip si pietricele (la intrarea în mare). Conditiile se pot schimba rapid, de la valuri calme la unele puternice, din acest motiv sunt cautate de iubitorii de sporturi nautice. Coasta de vest a Lefkadei ofera unele dintre cele mai frumoase plaje: Porto Katsiki, Egremni, Gialos, Kalamitsi, Kathisma, Mylos şi Pefkoulia.

Amplasate într-un decor natural magnific, satele pitoreşti şi staţiunile estivale atrag vizitatorii an de an, cu aceeaşi ospitalitate tipic mediteraneană.

Coasta vestică a Insulei Lefkada este singurul loc din Grecia în care se află una lânga alta şapte plaje superbe, a căror frumuseţe se păstrează încă neatinsă de turismul de masă.

Numele insulei înseamnă în greacă „pietre albe”, prezente din abundenţă în sudul insulei. Aici se află Capul Lefkada de unde, potrivit mitologiei, poeta Sappho s-a aruncat în mare atunci când nu a mai putut îndura agonia iubirii neîmpartăşite pentru chipeşul Phaon.

Despre Sappho (610 – 580 i. Hr.) se spune că a fost cea mai importantă poetă lirică a lumii vechi; puţine dintre textele ei au supravieţuit, majoritatea fiind distruse de biserică.

Localizată în Marea Ionică, Lefkada este despărţită de continent printr-un canal îngust. Este conectată la continent printr-un pod mobil, fiind uşor accesibilă cu maşina.

Insula este predominant muntoasă, însă de la est către vest, peisajele se schimbă, de la vegetaţie luxuriantă la plaje nesfârşite, cu nisipuri fine. Nouă insule satelit înconjoară Lefkada, printre care se numără Meganisi, Kalamos, Kastos, Kefalonia, Madouri şi Skorpios.

Dintre toate acestea, Skorpios este cea mai cunoscută, aparţinându-i controversatului om de afaceri Aristotel Onassis. Dintr-un imigrant sărac, Onassis a devenit unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni de afaceri ai anilor ’60-’70, cunoscut pentru idilele sale cu femei celebre precum Maria Callas şi Jacqueline Kennedy.

Cel mai mare oraş şi capitala insulei este Lefkada, situată în nord-est, pe malul unui port natural. Aici, în cea mai mare marină din Marea Mediterană, puteţi admira peisajul superb, mereu schimbător, pictat de iahturi şi catamarane.

egremniActivităţi 

Sporturi nautice

Lefkada este un adevărat paradis pentru cei care iubesc sporturile de apă: de la ski nautic, fly-fish, banana, crazy sofa, la kitesurfing. Cei care nu au încercat niciodată un sport nautic, pot fi iniţiaţi de instructori.

Ciclism

Alături de ghizi specializaţi în ciclism montan, turiştii pot explora dealurile cu plantaţii de măslini, oraşele, cascadele şi bisericile, toate într-o singură excursie, personalizată în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia.

Scufundări

Lefkas Diving Center, din Nikiana, considerat cel mai bun de pe insulă şi Nautilus, din Vassiliki, vă deschid poarta către lumea incredibilă a faunei şi florei subacvatice din Marea Ionică, oferind cursuri pentru orice nivel.

porto katsikiCazare in insula Lefkada

La Hotel Porto Galini gasim 40 de hectare de peisaje incantatoare alaturi de o plaja frumoasa, retrasa, cu pietris si intrare lina in apa. Cladirile complexului cuprind 135 de camere si apartamente, conectate prin alei frumos amenajate care duc direct catre plaja. O locatie minunata, unde predomina culorile albastru si verde, atat pe uscat cat si pe apa.

Receptia este deschisa non stop, sunt 3 restaurante, 2 baruri, gradina, terasa, incalzire, aer conditionat, club pentru copii cu varsta intre 4-12 ani unde se organizeaza ateliere de pictura, lucru manual si jocuri in grup, teren de joaca exterior pentru copii, centru de spa & wellness, piscina interioara, piscina interioara incalzita cu jeturi de apa, jacuzzi, 2 piscine exterioare, 2 saune, camere de masaj, zona de infrumusetare, sala de sport cu vedere la mare, 3 terenuri de tenis cu instalatie de iluminat nocturn, teren de volei pe plaja, sala de yoga orientata catre rasarit, aerobic in apa (disponibil pentru lunile iulie si august), sporturi pe apa, plaja privata cu sezlonguri si umbrele oferite gratuit oaspetilor hotelului.

Vila SUNNY GARDEN APARTMENTS in NIDRI este o alegere perfecta pentru o vacanta reusita in familie sau in cuplu.

Hotelul dispune de receptie, parcare gratuita, piscina exterioara, bucatarie comuna (pt camerele duble de la etaj), terasa, sezlonguri, umbrele iar plaja se afla la doar 400 de metri. Centrul statiunii, cu baruri, restaurante si magazine pentru toate preferintele este la cateva minute de mers pe jos. Inconjurata de verdeata, plina de viata, ofera o buna selectie de taverne cu mancare traditionala, cafenele si cluburi.

Vila FOTINI STUDIOS – VASSILIKI este o locatie linistita, curata si confortabila situata in statiunea Vassiliki din Sudul Lefkadei, paradisul pasionatilor de windsurf din toata lumea. Vila este localizata intr-o splendida cultura de vita de vie ce se intinde pe 6000 m patrati si se afla la aproximativ 200 de metri de celebra plaja din Vassiliki, o locatie unde natura si omul au colaborat pentru a va oferi un décor ideal pentru o vacanta reusita.

Oaspetii Vilei Fotini se vor bucura de piscina exterioara pentru adulti si copii, loc de joaca, receptie (12 ore), piscina exterioara, pool bar, parcare gratuita, sezlonguri si umbrele la piscina (gratuite), aer conditionat, internet wi-fi gratuit si facilitati pentru persoane cu disabilitati.

STUDIO IRIS din AGIOS NIKITAS este localizat la 200 m de plaja cu nisip fin si 20 de km de aeroportul Preveza. Este locul ideal pentru cei care isi doresc o vacanta placuta, odihnitoare si care cauta frumusetea naturala a peisajului si a minunatelor plaje din Lefkada.

Oricare din destinatiile insulei Lefkada veti alege, va veti bucura de peisaje rupte din vis, de liniste si ospitalitate.





LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.