fizicaLa prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei (11-18 mai/Singapore), lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de argint şi două menţiuni.

Dan Ştefan Eniceicu (clasa a X-a), Tudor Costel Creţu (clasa a X-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Capitală, au fost câştigat medaliile de argint. Dan Ştefan Eniceicu a primit premiul şi special pentru reaizarea celui mai creativ experiment. Cele două menţiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi lui Ioan Ignat (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Aflată la ediţia a XV-a, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiţie destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic. Participarea României reprezintă o premieră, invitaţia adresată ţării noastre fiind o recunoaştere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanţele reuşite de-a lungul anilor la Olimpiada Internaţională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa şi se clasează printre primele 5 în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.