eurovision-romania-2014Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia Eurovision 2014, cu un total de 290 de puncte, iar reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi s-au situat pe locul al 12-lea in finala de sambata seara, ce a avut loc la B&W Hallerna din Copenhaga.

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfăşurat în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa “Rise like a Phoenix”, care a obţinut un total de 290 de puncte.

“Această seară le este dedicată tuturor celor care cred într-un viitor cu pace şi libertate. Suntem uniţi şi suntem de neoprit”, a declarat Conchita Wurst.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Paula Seling si Ovi au obţinut un total de 72 de puncte, cele mai multe din Moldova – 12, Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8.

România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.