Scolarii inteligenti nu asculta Beyonce

beyonceOamenii inteligenţi nu ascultă piesele unor artişti în vogă precum Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake şi Akon, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de un tânăr pasionat de informatică, car s-a amuzand comparand rezultatele şcolare ale liceenilor americani cu preferinţele lor muzicale,  potrivit site-ului lepoint.fr.

Conform studiului, elevii care obţin cele mai mici note la examentul SAT (Scholastic Assessment Test, examenul cel mai important din Statele Unite pentru intrarea la universitate) sunt fani ai cântăreţilor Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake şi Akon.

Este ceea ce a demonstrat studiul statistic realizat de Virgil Griffith, un hacker american care, pentru a se amuza puţin, a comparat performanţele şcolare obţinute de câteva mii de liceeni cu piesele muzicale ascultate de aceştia pe reţeaua de socializare Facebook.

Astfel, 133 de artişti au fost repertorizaţi, iar clasamentul preferinţelor indică faptul că elevii cu cele mai bune rezultate şcolare ascultă L.V. Beethoven, Sufjan Stevens, Bob Dylan, Radiohead şi U2.

Elevii cu rezultate medii la învăţătură sunt fani ai cântăreţilor Frank Sinatra, Bob Marley şi Elton John.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *