new-born-baby-1aRata natalităţii în judeţul Suceava, în primul semestru al acestui an a fost de 10,1‰, în scădere cu 1,5‰ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS). Pe de altă parte, rata mortalităţii a scăzut 0,5‰ de la 11,4‰, la 10,9‰, potrivit Ziarulevenimentul.ro

Ambele rate au înregistrat valori mai mari în mediul rural comparativ cu mediul urban. Mai exact, în semestrul I din 2013, bilanţul natural al populaţiei – diferenţa între născuţi vii şi decedaţi – a fost negativ, de 280 de persoane, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului 2012 populaţia judeţului înregistra un spor natural pozitiv de 51 de persoane.

Astfel, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 3.833 de decese şi 3.553 de născuţi vii. Potrivi DJS, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Regiunii Nord-Est, în primul semestru, bilanţul natural a înregistrat valori negative, de minus 37.692 de persoane la nivel naţional şi minus 4.571 de persoane la nivelul Regiunii Nord-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.