unhappyCinci copii neglijaţi, înfometaţi şi murdari au fost luaţi în custodie de stat, la Vaslui. Cei cinci fraţi au fost duşi de cei de la Protecţia Copilului într-un centru pentru minori.

Cinci copii din municipiul Bârlad, neglijaţi sever de părinţi, au fost scoşi din familie de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, potrivit RTV.net

Potrivit autorităţilor, copiii erau lăsaţi singuri în casă, nesupravegheaţi perioade lungi, înfometaţi şi dezbrăcaţi.  “Ei au fost identificaţi în situaţii de risc, neglijaţi, medical, social şi educaţional în mod sever. Părinţii părăseau pe perioade lungi de timp imobilul, copiii se aflau în situaţii de risc. Au fost efectuate vizite la domiciliu, dar părinţii nu au dovedit schimbări şi s-a solicitat tribunalului scoaterea copiilor din familie”, a declarat marţi Ionel Brătianu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad.

El a spus că aceşti copii necesită servicii de recuperare medicală, nu sunt dezvoltaţi normal şi prezintă hipotrofie. Cel mai mare dintre copii, în vârstă de 9 ani, diagnosticat cu autism, este internat într-un centru medical din Bârlad, iar ceilalţi patru au fost daţi în plasament maternal.

Cel mai mic dintre fraţi are doar cinci luni şi stătea, împreună cu fraţii lui, în condiţii greu de imaginat. Îngrămădiţi într-o singură cameră din lut, copiii erau adesea lăsaţi singuri în casă de părinţi, care plecau după băutură. Cum adulţii care trebuiau să-i îngrijească găseau de multe ori prea greu drumul spre casă, copiii ajungeau să mânânce, de foame, chiar şi materii fecale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.