autospeciala pompieri scania2009 copyCei mici, dar şi cei mari, pot participa marti la Ziua Informării Preventive, eveniment informativ-educativ destinat conştientizării cetăţenilor cu privire la riscurile la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, potrivit Libertatea.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” din Capitală îşi deschide porţile celor dornici să se familiarizeze cu activitatea desfăşurată de pompieri. Pe parcursul acestei zile, între orele 9-19, copiii şi părinţii pot participa la desfăşurarea unor activităţi practice, în cele 21 de subunităţi operative din Capitală.

Vor fi organizate ateliere de lucru, care, pe lângă caracterul de informare cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii”, au şi rolul de pregătire preventivă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Salamandrele vor executa demonstrativ tehnici de stingere a incendiilor, tehnici de descarcerare în cazul accidentelor rutiere, iar paramedicii îi vor învăța pe copii să acorde primul ajutor.