Una dintre cele trei ‘vedete’ ale Delfinariului din Constanţa, masculul Pei-Pei, în vârstă de şapte ani, a decedat sâmbătă, din cauze necunoscutdelfine, potrivit Agerpres.

Şefa Secţiei Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) Constanţa, Angelica Curlişca, a afirmat că deşi nu dăduse semne anterioare de boală sau suferinţă, în ultimele zile se manifestase mai puţin activ.

Cei trei delfini, masculul Pei-Pei (4 ani) şi femelele, Chen-Chen şi Ni-Ni de 5 şi 7 ani, a doua generaţie de delfini concepuţi şi născuţi în captivitate, fuseseră achiziţionaţi de la Acvariul din Beijing, în anul 2010 de către Consiliul Judeţean Constanţa, la preţul de 527.000 USD, plus 200.000 de euro transportul.

Potrivit dresorilor, după sosirea la Constanţa, Pei-Pei s-a remarcat drept cel mai cooperant şi jucăuş dintre cei trei delfini, fiind cel care ieşea din bazin, în timpul reprezentaţiilor, pentru a da noroc cu spectacorii, cu aripioara ventrală.

Masculul Pei-Pei este cel de-al doilea delfin pe care Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa îl pierde în ultimii patru ani, după ce în iulie 2009, veteranul Mark tot din specia Tursiops Truncatus, a murit de bătrâneţe, acesta fiind capturat în Marea Neagră prin harponare şi adus în bazinul delfinariului î