Facultatea de Muzică şi Teatru (FMT) din cadrul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) va lansa două noi concursuri de interpretare, într-un format online, destinate elevilor din anii terminali ai liceelor vocaţionale de profil din întreaga ţară, şi care se vor desfăşura în lunile martie şi aprilie.

Primul proiect este Concursul Naţional Muzică Tradiţională, interpretare instrumentală şi vocală, dedicat elevilor de licee vocaţionale din clasele XI-a şi XII-a, aflat la prima ediţie, a cărui desfăşurare va avea loc între 12 şi 16 aprilie 2021. Cel de-al doilea este Concursul naţional de flaut “inSuflu”, care se adresează elevilor de liceu, şi care este structurat în două categorii, respectiv Categoria A (clasele XI-XII) şi Categoria B (clasele IX-X), în cadrul căruia concurenţii sunt invitaţi să-şi trimită o înregistrare a repertoriului impus pentru fiecare categorie, prin transfer, la adresa concursinsuflu@e-uvt.ro, până la data de 5 martie.

Concursul Naţional Muzică Tradiţională, interpretare instrumentală şi vocală este un concurs naţional dedicat elevilor de liceu, clasele a XI -a şi a XII-a, respectiv, liceu vocaţional, liceu cu profil uman, şcoală populară de arte.

Categoriile deschise pentru desfăşurarea concursului sunt: Cânt popular – muzică tradiţională; Interpretare instrumentală: instrumente cu coarde cu arcuş (vioară, braci, contrabas); instrumente cu coarde lovite (ţambal); instrumente de suflat din alamă, din lemn cu ancie, tradiţionale cu dop, nai, cimpoi; instrumente cu clape (acordeon solo).

Înscrierea candidaţilor se va realiza prin trimiterea înregistrării şi a formularului de înscriere pe adresa de email concursmuzicatraditionala@e-uvt.ro, cu observaţia că filmarea candidatului va avea loc în mod obligatoriu cu un costum popular din zona de provenienţă. Termenul limită de înscriere este 8 aprilie, iar desfăşurarea ediţiei va avea loc între 12 şi 16 aprilie.

Concursul este organizat de Facultatea de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Bănăţeană şi cu ajutorul unui sponsor.

Juriul, format din personalităţi cu recunoaştere internaţională, va aprecia cunoaşterea solidă a textului muzical, maturitatea artistică, calităţile tehnice şi sonore ale fiecărui candidat şi va acorda premiile conform acestor criterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.