Președintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri, împreună cu ministrul Muncii, Casa de tip familial „Sf. Ștefan”, din sectorul 1 al Capitalei. Președintele a dus cadouri copiilor, iar aceștia au cântat colinde. Centrul oferă găzduire și asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale.

În prezent, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, locuiesc în casa de copii Sf. Ștefan.

„Președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă. Copiii au fost ghizii Președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde.

Președintele României, preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară, își reafirmă, și cu această ocazie, susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflați în situații de risc.

Președintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Condițiile de trai și dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ștefan” ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toți copiii aflați în situații de risc – atât cei orfani, cât și cei ai căror părinți nu au resursele și capacitatea de a-i întreține.”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.