Deputații au votat dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei pentru copiii peste 2 ani și la 600 pentru cei mai mici de această vârstă |

Deputații au votat dublarea alocațiilor pentru copii

Share Button

Camera Deputaților a votat miercuri pentru dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD. Decizia a fost luată cu 179 de voturi pentru. La momentul votului, liberalii și-au scos cartelele din aparate. Ca să intre în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul modifică Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Pentru acesta au votat 179 de deputați iar 29 s-au abținut.

Prin amendamentul propus la proiect de președintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon este prevăzută majorarea cuantumului alocației de stat pentru copii astfel: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copii la comisie, susținând că nu există punctul de vedere al noului guvern și nici fișă fiscală.

”Acest proiect face referire la dublarea alocațiilor pentru copii. Este o inițiativă s grupului parlamentar al PSD. Colegii de la PNL doresc ca aceste alocații să nu fie mărite. Orice vot în favoarea retrimiterii la comisie arată că PNL este, în opoziție, un partid populist. Guvernul are obligația să găsească resursele financiare”, a spus liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Propunerea a fost însă respinsă. Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Camera Deputaților este for legislativ decizional în acest caz. Propunerea legislativă va merge la Președinte pentru promulgare.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *