hepatitaInspectorii de sănătate publică din Sibiu avertizează asupra prezenţei unui focar de hepatită virală de tip A în localitatea Cristian, unde s-au constatat 9 imbolnăviri. Cazurile provin din rândul elevilor de generală din Cristian şi al unor elevi de liceu din Sibiu.

Focarul de hepatita a fost descoperit la jumătatea lunii octombrie, după ce numărul de cazuri a devenit alarmant. Cinci copii bolnavi provin de la SC Generală din Cristian, iar cei doi elevi de liceu de la Liceul Independenţa  Sibiu şi  Grup Scolar de Constructii si Arhitectura “Carol I” Sibiu.

A fost depistat un focar familial de Hepatită acută virală de tip A, care numără până în prezent 2 cazuri confirmate sereologic şi 7 suspiciuni. Persoanele au vârste cuprinse între 8 şi 17 ani (5 copii sunt elevi la şcoala generală din localitate şi 2 tineri sunt elevi la liceu, în municipiul Sibiu) şi se află internate la Secţia de Boli Infecţioase – Copii”, anunţă DSP.

În urma imbolnăvirilor, DSP va trece la vaccinnarea colegilor şi profesorilor din şcolile afectate, scriu ziaristii de la  Stiridesibiu.ro.

De asemenea, potrivit Romaniatv.net, 24 de elevi dintr-o comună din judeţul Argeş au fost diagnosticaţi cu boala mâinilor murdare. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o campanie de imunizare în care 200 de copii au fost deja vaccinaţi. Un adevărat focar de infecţie este în comuna Tigveni unde, 18 elevi au fost deja internaţi în Spitalul de boli infecţioase. Alţi 11 copii aşteaptă rezultatele testelor, potrivit stiriletvr.ro.

Direcţia de Sănătate Publică a luat deja primele măsuri şi a  început vaccinarea tuturor celor care au intrat în contact cu persoanele bolnave.

Între timp, medicii de familie fac zilnic triaj epidemiologic pentru a descoperi la timp şi alte cazuri.