medaliiCel mai medaliat olimpic român, Rareș Buhai, va primi bursă de merit, dar și titlul de cetățean de onoare din partea municipiului Bistrița, pentru rezultatele deosebite obținute la concursurile internaționale la care a participat.

Rareș Buhai, care a absolvit în vară Colegiul Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița, este în prezent student al prestigioasei universități Massachusetts Institute of Technology — MIT.

În acest an, el a câștigat cea de-a patra medalie de aur consecutivă în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică, intrând, astfel, în “Hall of Fame”-ul acestei competiții.

Potrivit Agerpres.ro, Consiliul Local Bistrița urmează să aprobe miercuri, în ședință ordinară, acordarea unei burse de merit “Nosa” pentru Rareș Buhai, pe parcursul studiilor la MIT, cuantumul acesteia fiind de 6.000 lei pe an.

Astfel de burse vor mai primi încă trei studenți bistrițeni, doi dintre ei fiind înscriși la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, iar ultimul — la Universitatea Tehnică din Cluj, specializarea automatică și calculatoare.

De asemenea, Rareș Buhai va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița, devenind, astfel, cel mai tânăr deținător al acestei distincții. Ceremonia va avea loc, cel mai probabil, în luna decembrie a acestui an, când Rareș va reveni în țară pentru vacanța de iarnă.