conferinta paianjeniMuzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă, și în această toamnă, seria întâlnirilor cu specialiştii instituției, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Vă așteptăm sâmbătă, 24 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Multimedia, să participați la conferința „Păianjenii: specii și evoluție”, susținută de către drd. Liviu Moscaliuc, cercetător științific.

În cadrul acestei prezentări, ne vom întâlni cu un „personaj” larg răspândit în natură, dar și în temerile oamenilor, însă, de regulă, inofensiv și neînțeles: Păianjenul. Cu acest prilej, vom afla informații inedite despre modul de viață al păianjenilor, despre „pasiunile și interesele lor”.

Grupul păianjenilor a apărut cu aproximativ 400 de milioane de ani în urmă, fiind astfel de două ori mai în vârstă decât grupul dinozaurilor. Nevertebrate cu opt picioare articulate, păianjenii reprezintă un important grup ecologic de prădători, care a evoluat ca răspuns la diversificarea insectelor. În prezent, cercetătorii recunosc existența a 3.965 de genuri de păianjeni și a 45.750 de specii. În România au fost semnalate până în prezent, aproximativ 1.000 de specii.

Specialiştii muzeului destăinuie publicului, în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise”, câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale, precum şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuită!

Rezervarea, în limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro, tel: 0729.074.127.