... ...

10% din femeile infectate cu Zika au nascut un copil cu o malformatie

Share Button

10% din femeile infectate cu Zika au nascut un copil cu o malformatieAproape 10% din femeile infectate cu virusul Zika din SUA în 2016 au avut un copil cu o malformație cerebrală, potrivit unui raport al Centrului pentru și Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Studiul se referă la un grup de 250 de femei infectate în mod cert cu Zika, dintre acestea, 24 au fost purtătoare sau au dat naștere unui copil cu disfuncție cerebrală, scrie Agerpres.ro.

“Zika continuă să fie o amenințare pentru toate femeile însărcinate în unele regiuni din SUA”, a reamintit Dr. Anne Schuchat, directoare interimară a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), avertizând cu privire la reîntoarcerea sezonului cald și a țânțarilor.

Acest raport insistă asupra importanței ca serviciile medicale să depisteze sistematic infecțiile cu Zika la toate femeile însărcinate și potențial expuse virusului. Și bebelușii lor trebuie să fie evaluați pentru a detecta eventuale malformații, ceea ce nu este întotdeauna cazul.

Potrivit precedentelor estimări, aproximativ 1.300 de femei gravide cu semne de posibilă infecție cu Zika au fost detectate între ianuarie și decembrie 2016 în 50 de state americane.

Dintre cele o mie de sarcini duse la termen la sfârșitul lui 2016, peste 50 de copii s-au născut cu malformații congenitale care ar fi putut fi rezultatul unei infecții cu Zika. Datele nu au fost însă cert confirmate de analizele de laborator.

Majoritatea femeilor au contractat infecția într-o călătorie în țările sau în teritoriile americane în care transmiterea virusului era activă.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...