Tragedie langa Brasov: 4 morti si 26 de copii raniti dupa ce un autocar s-a rasturnatPatru persoane şi-au pierdut viaţa şi 26 de copii sunt răniţi, dintre care 16 în stare gravă, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, în dreptul localităţii Perşani din judeţul Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă instituind cod roşu de intervenţie, potrivit Mediafax.ro.

Ministerul Sănătăţii anunţă că toate cele patru victime decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt majore, una dintre victime, despre care se credea că este un minor, având vârsta de 20 de ani.

“Toate victimele decedate în accidentul din judeţul Braşov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră conform informaţiilor anterioare avea vârsta de 20 de ani”, transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Numărul victimelor se ridică la 30, dintre care patru persoane şi-au pierdut viaţa. 26 de persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă. Potrivit sursei citate, cinci persoane sunt internate la Spitalul Judeţean, 12 la Spitalul de Pediatrie, cinci la Spitalul Militar şi patru la Spitalul Sf. Constantin.

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a precizat că autocarul răsturnat în judeţul Braşov era închiriat de către oficialii Palatului Copiilor din Iaşi de la firma Maxibus Trans şi că s-au dispus controale atât la sediul firmei de transport cât şi la Palatul Copiilor.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului rutier din Braşov, a informat, vineri, Parchetul General.

Registrul Auto Român anunţă că autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov era omologat pentru 25 de locuri, în timp ce ministerele Sănătăţii şi de Interne au raportat timp de trei ore cifre diferite privind numărul pasagerilor, în cele din urmă stabilind că este vorba despre 30 de oameni.