Justin Bieber, marele castigator la MTV Europe Music Awards 2015

justin bieber mtvCântăreţul canadian Justin Bieber a fost marele câştigător al celei de-a 21-a ediţii a MTV European Music Awards, cu cinci premii obţinute la gala de duminică seară, organizată la Mediolanum Forum din Milano, Italia.

Potrivit Mediafax.ro, Bieber, în vârstă de 21 de ani, care a interpretat la gală hitul său “What Do You Mean?”, a câştigat premiile categoriilor “cel mai bun cântăreţ”, “cel mai bun aspect fizic”, “cea mai bună interpretare: America de Nord”, “cei mai mari fani” şi “cea mai bună colaborare” – cu Skrillex şi Diplo, pentru “Where Are U Now?”.

Cântăreţul, care a devenit celebru la vârsta de 13 ani şi este un fenomen pop global, va lansa luna viitoare primul lui album din ultimii trei ani, timp în care s-a făcut remarcat mai degrabă prin comportamentul său turbulent decât pentru prestaţia artistică.

La gala de duminică seară au absentat, însă, câteva nume mari ale scenei muzicale mondiale, desemnate câştigătoare, iar printre acestea s-au numărat Taylor Swift (premiul pentru cea mai bună piesă – “Bad Blood”), Rihanna (premiul pentru cea mai bună cântăreaţă), trupa One Direction (premiul pentru cel mai bun artist pop) şi Nicki Minaj (premiul pentru cel mai bun artist hip-hop).

La gală au fost numeroase artificii, jocuri de lumini şi efecte vizuale din partea artiştilor care au cântat, precum Ellie Goulding, care a apărut dintre nişte oglinzi pentru a interpreta “Love Me Like You Do”, şi Jason Derulo, ai cărui dansatori au făcut paradă pe biciclete Segways.

Gala a fost găzduită de starul serialului “Orange is the New Black” Ruby Rose şi interpretul britanic Ed Sheeran, care a şi fost premiat de MTV, la categoriile “cea mai bună interpretare live” şi “cel mai bun show”.

Duoul hip-hop Macklemore and Ryan Lewis a câştigat premiul pentru cel mai bun videoclip, pentru piesa “Downtown”, care a deschis gala cu o punere în scenă în stilul “West Side Story”.

La gala de duminică au mai fost premiaţi Shawn Mendes, pentru cel mai bun debut, cu “Stitches”, dar şi trupa Duran Duran, care a primit MTV Video Visionary Award, “pentru că sunt cei mai mari pionieri în arta video din industria muzicală”, potrivit organizatorilor.