12039210_178293205838038_2363351287169746162_nDragoni, războinici și un început de aventură pe un tărâm populat de monștri. Povestea este una simplă. Pe continentul Altera „răul pândește din umbră”, iar oamenii şi elfii sunt nevoiţi să se alieze pentru a învinge Dragonul Negru, ce se trezeşte după o lungă perioadă de inactivitate. Magia însoţeşte săbiile uriaşe, costumele cu decupaje atractive şi abilităţile de luptător ale eroilor porniţi în avans să îi vină de hac înfricoşătorului dragon şi armatei lui de monştri. Scopul este acela de a distruge giuvaerul ce-l alimentează pe acesta cu putere si care ar putea oferi unui alt posesor o forţă magică imbatabilă, ce ar îngenunchea Altera.

Protagonistul este Lambert, un tânăr cu personalitate şi talente nebănuite de luptător. Alături de el stau cei doi câini ai săi – Numărul Unu şi Numărul Doi – notoriul mercenar Barnak, misterioşii fraţi Gerrant şi Argenta, un mag, o prinţesă şi o vrăjitoare elfă, dar şi agila Liya, o luptătoare elfă de care Lambert se îndrăgosteşte. Întregeşte grupul întunecatul Velsekud, conducătorul Gărzilor Imperiale, cel devotat în secret intrigilor unui demon elf.

Filmul are la bază un ultra popular joc multiplayer online de tipul RPG, cu peste 100 de milioane de useri înregistraţi şi, numai în Asia, în jur de şase milioane de jucători zilnic.

Este o animaţie 3D reuşită, de o claritate bună a planurilor şi de o atenţie pentru detalii remarcabilă. Scenele de luptă, în special, captivează, căci alternanța planurilor şi a unghiurilor de redare oferă un dinamism care te duce cu gândul la coregrafia perfectă a filmelor de arte marţiale. Realizatorii au ales bine varianta de producţie 3D a filmului, căci avem parte de mult zbor în poveste, multe sărituri şi multe cadre largi superbe, cărora adâncimea imaginii le oferă un farmec irezistibil la cinema.

Personajul central, Lambert, este dezvoltat foarte bine prin imagine, atitudine şi limbaj, are mult şarm, este amuzant, isteţ, sufletist şi curajos, lucru bine aspectat prin mimică, replici şi gesturi. Varianta sa feminină este Liya, elfa ce le va fascina pe fetiţele din faţa ecranului, care îşi vor dori agilitatea, farmecul, precizia şi caracterul independent al eroinei.

Filmul intră în cinematografele noastre din 16 octombrie, dublat în română.