google​Gigantul american Google a anuntat un rebranding surpriza, urmand sa-si schimbe puternic structura organizationala si sa devina un holding numit Alphabet in care Google va fi o filiala. Numele Alphabet va inlocui Google pe bursa, iar acest conglomerat de companii va fi condus de Larry Page si Sergey Brin. “Cream o noua companie, numita Alphabet (…) Ce este Alphabet? O colectie de companii dintre care cea mai mare este, bineinteles, Google”, spune Larry Page. “Compania noastra functioneaza bine astazi, insa o putem face sa fie si mai clara si mai responsabila”.

Alphabet va contine o colectie de companii, printre care si Google, care devine subsidiara. Adresa web a noului holding este si ea iesita din tipare: https://abc.xyz/

Practic din nou-creata divizie Google vor face parte activitatile de baza (Search, Advertising, Maps, YouTube si Android), iar restul activitatilor vor deveni divizii separate (Google Ventures, Google Capital, Google X, Life Sciences si Calico) ce vor face parte din holdingul Alphabet.

Google s-a extins mult dincolo de activitatile legate de internet search, publicitate si harti cu care a devenit atat de cunoscut si investeste miliarde de dolari in masini autonome, computere la purtator, case inteligente, cercetari medicale avansate si baloane care furnizeaza internet.

Noua organizare va permite investitorilor sa vada cum sunt cheltuiti banii in aceste activitati.

Citeste continuarea pe Hotnews.ro