Europenii vaccinaţi anti-COVID vor putea călători în Statele Unite din noiembrie, fiind scutiţi de carantină, având în vedere că Casa Albă a anunţat că îşi deschide graniţele pentru persoanele imunizate cu unul dintre serurile disponibile, cu excepţia celui produs de Astra Zeneca, pentru că nu este încă aprobat de Centrul american pentru Controlul Bolilor.

Pe lângă certificatul de vaccinare, la îmbarcare pasagerii trebuie să prezinte şi un test COVID realizat cu 72 de ore înainte. Regula se aplică pentru cetăţenii Uniunii Europene şi cei din Marea Britanie.

Copiii care nu sunt eligibili pentru vaccinare împotriva virusului Sars-CoV-2 vor fi exceptaţi. Noua reglementare pune astfel capăt restricțiilor impuse de americani în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, în timpul administrației Trump.

Au fost luni de negocieri între Washington, Londra și Bruxelles, mai ales că ţările europene şi-au deschis deja graniţele pentru americanii vaccinaţi. Statele Unite au înregistrat peste 42 de milioane de cazuri infectare de când a început pandemia, și peste 670.000 de decese.

Administrația Statelor Unite a luat în cele din urmă pași concreți către eliminarea interdicției de intrare a călătorilor care au vizitat Regatul Unit, Irlanda, cele 26 de țări din spațiul Schengen, China, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia, după ce au fost interzise aceleași intrând în țară de peste un an acum.

Decizia a fost anunțată de Casa Albă luni, 20 septembrie, menționând că călătorilor aerieni din țările enumerate mai sus, inclusiv din țările UE și din zece Regatul Unit, li se va permite să intre în SUA în noiembrie dacă sunt vaccinați. Aceiași călători vor fi, de asemenea, scutiți de cerința de carantină.

Decizia nu acoperă călătoriile terestre din Canada și Mexic.

Deși coordonatorul nu a specificat data exactă când interdicția va fi eliminată, el a menționat că acest lucru se va întâmpla la începutul lunii noiembrie.

„Sunt încântat că din noiembrie, @POTUS reinstalează călătoriile transatlantice, astfel încât cetățenii britanici complet vaccinați să poată vizita SUA. Este un impuls fantastic pentru afaceri și comerț și este minunat că familia și prietenii de pe ambele părți ale iazului se pot reuni din nou ”, a scris premierul Johnson.

De asemenea, Comisia Europeană a sărbătorit știrea, numind-o „un pas mult așteptat pentru familiile și prietenii separați și o veste bună pentru afaceri”.
„Salutăm anunțul SUA că călătorii din UE complet vaccinați vor putea în curând să călătorească din nou în SUA”, se arată într-un tweet pe contul oficial Twitter al Comisiei, adăugând că același lucru va continua să funcționeze pentru o călătorie sigură.

Mulți alții au salutat și au sărbătorit știrile, inclusiv vicepreședintele executiv al UE pentru economie și comerț, Valdis Dombrovskis, ministerul spaniol al industriei, comerțului și turismului, ambasadorul Uniunii Europene în Statele Unite, Stavros Lambrinidis și multe altele.

SchengenVisaInfo.com a raportat anterior că SUA lucrează la crearea unui sistem de călătorii internaționale care să permită intrarea călătorilor vaccinați.

SUA și-au păstrat frontierele închise pentru călătorii care au fost în țările din spațiul Schengen, Irlanda, Regatul Unit, Brazilia, China, India, Iran și Africa de Sud în ultimele 14 zile, de aproape un an și jumătate.

Interdicția a fost criticată în special în ultimele luni, inclusiv de către vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas, care și-a anulat călătoria în SUA luna trecută pentru a protesta împotriva interdicției de intrare impuse europenilor, calificând-o „nedreaptă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.