Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

“Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Ştiţi foarte bine că există o perioadă de incubaţie. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi, nu în şcoală. Peste două săptămâni vom putea să avem şi o concluzie relevantă cu privire la influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolii cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a afirmat ministrul.

El a spus că, începând de săptămâna viitoare, centralizarea cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus se va face miercuri.

“După-amiază vom finaliza centralizarea datelor din teritoriu şi în jurul orelor 18,00 vom face publică situaţia din perspectivă sanitară în toate şcolile din România. (…) Începând de săptămâna viitoare, centralizarea se va face în fiecare zi de miercuri şi va fi făcut public rezultatul acestei centralizări. (…) Singura centralizare oficială va fi făcută de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul direcţiilor de sănătate publică. În primele zile de la deschiderea şcolii nu putem vorbi de infectări generate de şcoală. Nu există niciun fel de legătură. În al doilea rând, foarte important, această nouă tulpină în mod evident s-a dovedit a fi mai contagioasă şi din păcate s-a dovedit a afecta, într-o măsură mai mare decât variantele precedente, copiii şi tinerii”, a precizat Cîmpeanu.

În unele situaţii, a adăugat ministrul, “nu există o cunoaştere suficientă” a ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

“Din păcate, am constatat şi noi, la Ministerul Educaţiei, că nu există o cunoaştere suficientă a acestui ordin de ministru, care acoperă toate situaţiile posibile. Am constatat şi noi în unele situaţii o slabă cunoaştere”, a mai afirmat Cîmpeanu, adăugând că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii trebuie să fie respectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.