Sorin Cîmpeanu spune că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie, în calitate de ministru al Educației. “Îndemnul la vaccinare este cu totul altceva, dar nu vaccinare obligatorie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației spune că testarea este un element necesar pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli şi universităţi, astfel încât cursurile să poată să se desfăşoare cât mai mult cu prezenţă fizică.

Cîmpeanu a afirmat că funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

“Hotărârea CNSU nu reglementează funcţionarea şcolilor şi universităţilor. Funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii. Hotărârea CNSU reglementează o serie de activităţi care pot fi permise în anumite condiţii, precizate de CNSU. (…) Reglementează o serie de activităţi, nu şi cele din domeniul învăţământului. Cele din domeniul învăţământului sunt reglementate de ordinul comun de ministru. În momentul în care vom fi nevoiţi să adoptăm alte decizii, vă asigurăm că ele vor face obiectul consultării cu cei implicaţi direct şi apoi anunţate public. Acum nu este cazul”, a arătat ministrul Educaţiei.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *