Compania Nestlé anunță lansarea unei noi formule de lapte pentru copii de vârstă mică, ce conține un complex de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern. Prin această lansare, compania marchează dezvoltarea celei mai avansate formule de lapte din portofoliul Nestlé. Calitatea produselor Nestlé este susținută de cei peste 150 de ani de cercetare în materie de alimentație pentru copii de vârstă mică.

Oligozaharidele din laptele matern sunt componente esențiale pentru sănătatea sugarilor și copiilor de vârstă mică, iar noile cercetări indică faptul că acestea joacă un rol important în dezvoltarea sistemului digestiv, prin favorizarea creșterii bacteriilor benefice din intestin și beneficiile aduse metabolismului celor mici . Oligozaharidele din laptele matern contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive la nivelul flexibilității cognitive, memoriei și limbajului, procese fundamentale pentru dezvoltarea creierului. Totodată, oligozaharidele din laptele matern ajută sistemul osos prin reducerea porozității corticale osoase cu până la 50% și creșterea mineralizării cu 8,4% , iar sistemul imunitar beneficiază de riscul scăzut de infecții, prin reducerea încărcăturii de agenți patogeni .

„Noi, cei din cadrul companiei Nestlé, înțelegem importanța nutriției pentru categoria de copii de vârstă mică și tratăm acest subiect cu seriozitate și implicare, inovația reprezentând un element fundamental în dezvoltarea portofoliului companiei. Produsele noastre sunt gândite astfel încât să se apropie cât mai mult de laptele matern, bogat în elemente nutritive. Noua formulă de lapte conține un complex de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, ce susțin dezvoltarea corespunzătoare a celor mici. Credem că alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață reprezintă cea mai bună opțiune pentru asigurarea dezvoltării optime a celor mici și încurajăm mamele în acest sens. În același timp, știm că alăptarea nu reprezintă întotdeauna o opțiune pentru părinți, situație în care aceștia sunt nevoiți să apeleze la formule de lapte. Pentru a-i susține pe părinți în procesul de creștere a copiilor, am lansat formula de lapte cu cinci oligozaharide, astfel încât să putem contribui la consolidarea unui viitor puternic pentru copiii de vârstă mică. ” declară Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition South East Europe.

De peste 4 ani, Nestlé încorporează oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern în formulele pentru copii de vârstă mică, oferind astfel șansa copiilor de vârstă mică ce nu pot fi alăptați să beneficieze de elemente din laptele matern, importante pentru o dezvoltare optimă.

„Primele 1.000 de zile din viața unui bebeluș sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a acestuia.”, precizează Thierry Philardeau, Senior Vice President Dairy Strategic Business Unit, Nestlé. „Nestlé studiază laptele matern de zeci de ani și îi recunoaște beneficiile esențiale pentru dezvoltarea optimă a copiilor de vârstă mică. Lansarea acestei formule pentru copii de vârstă mică este una dintre inovațiile Nestlé de ultimă oră și este inspirată din elementele cheie ale laptelui matern. Vom continua să facem progrese în știința din spatele produselor noastre, pentru a oferi cea mai bună alimentație posibilă sugarilor și copiilor de vârstă mică”.

NAN® SUPREMEPRO 3, prima formulă care conține complexul de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, va fi prezentă pe mai multe piețe din întreaga lume.

Despre oligozaharidele din laptele matern

Oligozaharidele din laptele matern sunt ingrediente esențiale pentru sănătatea sugarilor și copiilor de vârstă mică. Cercetările nu pot cuprinde integral complexitatea dinamicii acestor substanțe și modurile în care acestea ajută și protejează sănătatea copiilor de vârstă mică. Au fost identificate peste 200 de oligozaharide distincte din laptele matern, cu o matrice diversă prezentă la mamele care alăptează. Acestea se încadrează în trei categorii principale: neutre fucozilate, neutre ne-fucozilate și sialilate. NAN® SUPREMEPRO 3 conține un amestec de cinci oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, reprezentând toate cele trei categorii, fiind astfel singura formulă dezvoltată care oferă cel mai avansat amestec Nestlé de oligozaharide importante în nutriția copiilor de vârstă mică, identice din punct de vedere structural cu cele din laptele matern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.