Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că autorităţile se vor asigura, până la începerea anului şcolar, că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de ele.

“Este o problemă la care trebuie să răspundem. Suntem asiguraţi (…) că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum de diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copii. E vorba de dimensiuni, dar masca va rămâne obligatorie nu numai pentru că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri, care este îngrijorătoare, şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la 6 la mie, vor trebui şi măsuri compensatorii. Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute, purtarea măştii de protecţie, distanţarea adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă va exista posibilitatea ca Guvernul să asigure măştile de protecţie gratuit în şcoli, el a spus că printr-un efort cumulat s-a reuşit adunarea unui număr semnificativ de astfel de măşti la nivelul judeţelor.

“Printr-un efort cumulat, autorităţi centrale şi autorităţi locale, efort cumulat peste care s-a suprapus şi mediul socio-economic, Ministerul Educaţiei a încheiat mai multe contracte de donaţie şi sponsorizare prin care au ajuns în judeţe sute de mii de măşti. Sunt convins că din aceste trei surse împreună nu va fi o problemă existenţa măştii de protecţie în şcoli. Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de ele”, a declarat Cîmpeanu.

Totodată, ministrul a explicat, întrebat în acest sens, că obligativitatea purtării în şcoli a măştilor de protecţie medicale, nu şi a celor textile, este o propunere făcută de Ministerul Sănătăţii, care are în vedere “consolidarea protecţiei sanitare, atât pentru elevi, cât şi pentru cadre didactice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.