După Mila Kunis și Aston Kutcher, un nou cuplu de la Hollywood anunță că-și spală rar copiii. De fapt îi spala când încep să miroasă urât.

În cadrul unei apariții la emisiunea “The View”, Kristen Bell și Dax Shepard au vorbit despre viața de acasă alături de cele două fiice: Lincoln, 8 ani, și Delta, 6 ani. Întrebați ce părere au despre faptul că Mila Kunis și Ashton Kutcher își spală rar copiii, și aceștia au declarat că nu se grăbesc să-și spele copiii zilnic, ci așteaptă să apară semne evidente ale murdăriei.

”Sunt un mare fan al așteptării apariției mirosului urât. De îndată ce simți un miros, e felul biologiei de a-ți spune că e timpul să te speli. E un semnal de alarmă. Sincer, sunt doar bacterii. De îndată ce ai bacterii trebuie să te bagi în cadă sau duș” a spus Kristen Bell râzând.

„Obișnuiam să ne spălăm copiii în fiecare seară înainte de culcare, drept parte a programului lor. Apoi, cumva au început să meargă la somn pe cont propriu fără să urmeze programul, iar noi am început să ne întrebăm unul pe altul – Hei, când e ultima oară când i-ai spălat?”, a adăugat soțul ei, Dax Shepard, conform Page Six.

Dezvăluirea vine după ce Mila Kunis și Ashton Kutcher, prieteni buni ai cuplului, au spus că-și spală copiii numai când observă murdărie pe ei: „Dacă vezi murdărie pe ei, atunci spală-i. Altfel nu are sens”, a declarat Kutcher.

În privința ritualurilor de igienă pentru copii, medicii spun că depinde de vârstă cât de des trebuie spălați copiii. Nou-născuții ar trebui spălați cu săpun o dată sau de două ori pe săptămână, spune pediatrul Andrew Doyle. Acest lucru exclude zona scutecului, care trebuie spălată ori de câte ori este nevoie.

Dacă vor, părinții își pot spăla nou-născuții zilnic doar cu apă, deoarece pielea lor este sensibilă și trebuie să-și păstreze uleiurile naturale.

După ce copiii încep să mai crească, programul de baie ar trebui să coincidă și cu cât de mult se murdăresc. Odată ce ating vârsta de 5-6 ani, ar trebui să fie spălați cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. În plus, ar trebui spălați după activități în timpul cărora transpiră sau se murdăresc, după ce intră în piscină sau mare.

În timpul pubertății, trebuie să facă însă baie sau duș zilnic, deoarece corpul trece prin schimbări precum producția de ulei în plus pe suprafața pielii și miros neplăcut în zona subrațului.

Igiena părintească a devenit un subiect popular de când Ashton Kutcher și Mila Kunis au spus că nu își scaldă copiii în fiecare zi și își limitează săpunul pe podcast-ul lui Shepard.

Ghidurile Academiei Americane de Dermatologie recomandă copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani să se spele cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Unii geneticieni au spus că copiii mici necesită o anumită expunere la murdărie și la doze mici de viruși și infecții pentru a-și dezvolta sistemul imunitar.

Daniel Ganjian, medic pediatru la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California, i-a spus lui Kelly Burch pentru Insider că abordarea lui Kutcher și Kunis față de scăldat a fost rezonabilă pentru copiii mai mici.

„Corpul nostru produce uleiuri naturale pentru a ne proteja părul și pielea”, a spus el. “Este bine să menținem acele uleiuri naturale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.