Tot de noi depinde siguranța copiilor noștri! Părinții sunt sfătuiți să aibă un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate

Share Button

Cum era de așteptat, pandemia de coronavirus nu s-a terminat, doar pentru că elevii au reînceput școala. Din contră, mai multe cazuri de îmbolnăviri cu COVID au fost înregistrate în unitățile de învățământ din Capitală de la redeschiderea cursurilor în format fizic, semn că transmiterea acestei boli este o realitate care îi afectează și îi pune în pericol și pe cei mici.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a considerat, în aceste condiții că este cazul să vină cu recomandări părinţilor pe care i-a sfătuit, prin intermediul unei conferințe de presă aibă “un pic mai multă atenţie” la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală

“Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a spus ministrul în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.

Potrivit acestuia, şcolile sunt monitorizate “atent” iar ministerul “veghează” la respectarea măsurilor de siguranţă împotriva infectării cu COVID-19.

“Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară deşi”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Joi, Primăria Sectorului 4 a anunţat că un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

De asemenea, un elev de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *