Având în vedere faptul că restricțiile împotriva pandemiei ne țin în casă, OMS ne cere să facem mișcare mai multă, scrie Money.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toţi adulţii ar trebui să facă minimum două ore și jumătate de activitate fizică pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei de Covid-19.

Totodată, OMS recomandă copiilor şi adolescenţilor, în medie, o oră de exerciţii fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa, a mai spus OMS, lansând campania “Every Move Counts” (Fiecare Mişcare Contează).

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.