Începe ediţia a VIII-a a SCIKiDS, exclusiv online

SCIKiDS, cel mai mare festival al ştiinţei dedicat copiilor, aflat la ediţia a VIII-a, se desfăşoară sâmbătă şi duminică exclusiv online.
Pe 28 și 29 noiembrie cei mici și cei mari sunt așteptați la festivalul care se desfășoară live pe pagina de Facebook Profesorii Trăsniți și pe canalul de YouTube Profesorii Trăsniți.

Potrivit organizatorilor, ediţia de anul acesta a festivalului este dedicată infinitului, care va fi descoperit de participanţi din perspectivă matematică, fizică, cosmologică, biologică şi filosofică.

Pentru prima dată, cuvântul “ŞTIINŢĂ” în limba română va fi rostit în toate ţările participante, care vor realiza salutul ştiinţific pentru copiii din România prin experimente special dedicate ediţiei din acest an a evenimentului, precizează sursa citată.

Astfel, se vor realiza experimente din Spania, SUA (Michigan, Cleveland, Miami), Peru, Panama, Irlanda, Italia, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, India, Taiwan, Indonezia, Egipt, Croaţia, Portugalia, Columbia, Mongolia, Turcia şi Kuweit.

Cei mici şi cei mari vor putea urmări competiţii ştiinţifice distractive şi interactive precum Nanochallenge, “Ce-ar fi dacă” sau “Proba Trăsnită” în cadrul activităţii SCIMinute to win it, în urma cărora vor descoperi fenomene ştiinţifice simple care se petrec în lumea din jur.

Gazdele vor realiza, ca în fiecare an, un experiment vedetă – participanţii vor asista la crearea a trei nori coloraţi folosind azot lichid. Acest experiment nu a mai fost realizat niciodată în România până acum.

În 2017, SCIKiDS a fost premiat la Gala Societăţii Civile cu locul al III-lea în cadrul secţiunii “Educaţie. Învăţământ. Cercetare”.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *