Unitate mobilă de terapie intensivă destinată pacienților cu coronavirus, instalată la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală |

Unitate mobilă de terapie intensivă destinată pacienților cu coronavirus, instalată la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală

Share Button

O unitate mobilă cu 12 paturi care îi va ajuta pe medici să îi trateze pe cei diagnosticați cu forme critice de coronavirus a ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, potrivit informațiilor transmise presei.

Unitatea a sosit prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care asigură și operarea. A fost achiziționată de două fundații.

Pe perioada staționării la “Marius Nasta”, unitatea va fi sub coordonarea institutului, iar personalul alocat prin colaborarea dintre Direcția de Sănătate Publică și IGSU.

Imediat ce instalarea este finalizată și personalul alocat, unitatea va fi pusă în funcțiune.

“Având în vedere dimensiunile tirului pe care este platforma ATI, operațiunea de plasare în zona stabilită a fost extrem de laborioasă și a necesitat efort atât din partea echipei IGSU, cât și a echipei tehnice din ‘Marius Nasta'”, a transmis conducerea institutului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *