Guvernul a aprobat măsurile privind voucherele pentru educaţie în regim de after-school

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, spune că Guvernul a adoptat acordarea de vouchere pentru after-school, dar și suplimentarea bugetului pentru tabletele școlare. find luați în calcul aproximativ 300.000 de elevi. Decizia are în vedere elevi din clasele I-IV care vor fi beneficiari și 150 de unități de învățământ.

Valoarea unui voucher este de 200 de lei lunar și se acordă în cadrul unui program pilot.

”Sunt incluse 150 de școli în programul pilot, școli stabilite prin ordin al Ministrului Educației, iar tipurile de activități urmează a fi definite prin ghidul solicitantului, odată cu lansarea acestuia în dezbatere publică”, a punctat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.
Acesta a adăugat că, în momentul de față, procedura de achiziție publică este în curs de finalizare, iar contractul de achiziție publică urmează să fie semnat săptămâna următoare.

Potrivit contractului, emitenții de carduri au nevoie de 10 zile să emită cardurile, apoi acestea să fie distribuite spre prefecturi, de acolo la autoritatea publică locală și la beneficiarul final.

Șeful Cancelariei primului ministru al României, Ionel Dancă a subliniat că, pentru a nu pierde banii europeni se încearcă a se cuprinde toate aceste angajamente mai devreme.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *